Nutricionistica Martina Linarić za naše čitatelje je pripremila primjer jelovnika kakav su jeli kandidati showa „Život na vagi“ , a s kojim se i vi možete inspirirati – bili na dijeti ili ne. Jelovnik obiluje voćem, povrćem i cjelovitim namirnicama, a sastoji se od 5 obroka.
7 dnevni jelovnik kandidata showa „Život na vagi“
Ponedjeljak
- Zajutrak: Zobene pahuljice kuhane na mlijeku s ribanom jabukom, cimetom i suhim smokvama
- Doručak: Banana
- Ručak: Piletina pohana u sezamu u pećnici, krumpir salata s cherry rajčicama i kukuruzom
- Užina: Kruška
- Večera: Grčki jogurt s lanenim sjemenkama
Utorak
- Zajutrak: Skyr jogurt s malinama (zaleđenima), chia sjemenkama i zobenim pahuljicama
- Doručak: Smoothie od banane, malina, baby špinata
- Ručak: Juha povrtna/minestrone; tjestenina sa salsom od paradajza i kuhana cikla na salatu
- Užina: Jabuka
- Večera: Minestrone juha i tostirani kruh
Srijeda
- Zajutrak: Tostirani kruh, maslac i med; kava/čaj
- Doručak: Jabuka i orasi
- Ručak: Odresci od krte svinjetine (buta) u naravnom umaku i riža s graškom; kupus salata
- Užina: Maline s riccotom
- Večera: Hummus namaz, tostirani kruh i kupus salata
Četvrtak
- Zajutrak: Poširano jaje na tostiranom kruhu; jogurt
- Doručak: Smoothie od banane, mandarina i datulja
- Ručak: Juha, pileća; pileća prsa sa žara i pire od krumpira i buče; zelena salata
- Užina: Jabuka i bademi
- Večera: Salata od baby špinata, cherry rajčica, kukuruza i prepečena tortilja
Petak
- Zajutrak: Zobena kaša sa šumskim voćem, cimetom, rogačem i medom
- Doručak: Smoothie od banane, šumskog voća i datulja
- Ručak: Juha, riblja; brodet od miješane ribe i palenta; salata od matovilca i radiča
- Užina: Kefir
- Večera: Bruscetta s mozzarellom, cherry rajčicama i svježim bosiljkom
Subota
- Zajutrak: Toast sa šunkom (purećom) i mozzarellom; povrće po želji
- Doručak: Smoothie od banane, jabuke, kruške i datulja
- Ručak: Maneštra od slanutka i raznog povrća; polpete od slanutka
- Užina: Jabuka
- Večera: Polpete od slanutka i salata matovilac, cherry rajčice
Nedjelja
- Zajutrak: Domaća granola s grčkim jogurtom
- Doručak: Jabuka
- Ručak: Goveđa juha; kuhana junetina, kuhani krumpir i salata od brokule i cvjetače
- Užina: Zobeni keks i kava/čaj
- Večera: Ricotta sa svježim voćem i chia sjemenkama