Sara Kostović pomno bira namirnice kojima hrani svoje tijelo i osmišljava recepte koje svakodnevno dijeli s više od 11 tisuća pratitelja na Instagramu. Njezini su recepti maštoviti i jednostavni za pripremu te pravi dokaz kako zdrava i uravnotežena prehrana može biti ukusna. Ovoga vam puta donosi recept koji će zadovoljiti svaki ‘slatki zub’ i to bez grižnje savjesti!
Čokoladni kolačići bez brašna
Sastojci
- 1 jaje
- žlica posnog sira
- žlica eritrita
- 1 veća ribana jabuka
- 40 g whey proteina (okus čokolada)
- 2 žlice zobenih sitnih pahuljica
- cejlonski cimet (količina po želji)
- pola banane, nekoliko žlica posnog sira pomiješanog s kokosom i aromom vanilije (za punjenje)
Priprema
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojite žumanjak od bjelanjka te žumanjak pjenasto umutite s eritritom. Dodajte posni sir te izribanu jabuku i sve dobro ujedinite pjenjačom. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke te ih dodajte prvoj smjesi i dobro promiješajte.
Gotovu smjesu prebacite u manji protvan pravokutnog oblika te pecite na 180 stupnjeva pola sata (napravite test čačkalicom prije vađenja). Ohladite te režite biskvit na kockice.
Svaku drugu premažite kombinacijom posnog sira, vanilije i kokosa te stavite krišku banane. Preklopite drugom polovicom te ponavljajte postupak dok sve ne potrošite. Uživajte!
Pročitaj i ovo:
- Sara Kostović: “Zbog alergija na hranu oduvijek pazim što jedem”
- Čokoladna torta bez brašna (od samo šest sastojaka) kolač je koji ćete obožavati
- Vedrana Orlović: Bezglutenski tart s borovnicama i mliječnim kefirom
Naturala Life br. 14
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!