Čokoladni cantucci i ricciarelli
Čokoladni cantucci i ricciarelli
Sjećam se blagdana koje sam provodila u Italiji. Točnije, u Sieni. Bili su to dani obojeni smijehom, druženjem, lutanjima, ludim feštama i nekim drugačijim ljudima. Kao da smo u nekom drugom svijetu. Kao da smo u nekoj drugoj dimenziji. Naglasak je bio na druženje i na biti zajedno. Bili su to dani obojani mirisom vanilije, naranče i badema. I vin santom. Vin santo (tal. sveto vino) je talijansko desertno vino koje se tradicionalno proizvodi u Toskani i to uglavnom od sorti grožđa trebbiano ili malvazija. Radi se o desertnom vinu koje može varirati od skroz...
Više

Pripremite božićni punč
Pripremite božićni punč
Prije 1131 dana Božićni punč, topli napitak koji će vas dodatno ugrijati ovih blagdana vrlo je jednostavan za napraviti. Poslužuje se vruć, a možete...
Više
Mirisni blagdanski kruh
Mirisni blagdanski kruh
Prije 60 dana S obzirom da su blagdani iza ugla, teško je zaobići gurmansku raznolikost koja s njima dolazi. No,...
Više
Titulu Chtefa zagorskog chefa ponio Tomislav Kožić
Titulu Chtefa zagorskog chefa ponio Tomislav Kožić
Prije 83 dana Titulu „Chtefa Zagorskog chefa“ osvojio je Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj, kojemu je ovo treća uzastopna pobjeda na natjecanju. Tomislav...
Više
Lička pogača sa sirom
Lička pogača sa sirom
Prije 130 dana Svi ljubitelji tradicionalne ličke kuhinje dobro znaju kakav okus ima lička pogača. Ako ju još niste imali prilike probati, Kuhari.com i...
Više
Slasne Ferrero kuglice
Slasne Ferrero kuglice
Prije 130 dana Rijetko tko može odoljeti ukusnim, primamljivim i hrskavim Ferrero kuglicama. No, ne morate uživati samo u onima kupljenima u dućanu –...
Više
Krumpir u kori s nadjevom od tune
Krumpir u kori s nadjevom od tune
Prije 131 dana Krumpir se danas priprema na različite načine – prženjem, kuhanjem, na salatu... Ali jeste li ga ikada jeli pečenog u kori...
Više
Najbolji pekmez od šljiva
Najbolji pekmez od šljiva
Prije 491 dana Rana je jesen vrijeme šljiva koje su upravo savršeno voće za konzerviranje kroz dulje vrijeme, a ovaj pekmez tako savršeno paše...
Više
Putovanje Toskanom s kuhačom u ruci
Putovanje Toskanom s kuhačom u ruci
Prije 126 dana Oni koji me poznaju godinama, oni koji me stvarno dobro poznaju više i ne pitaju gdje ću na godišnji odmor. Iako,...
Više
Zapečeni grah
Zapečeni grah
Prije 130 dana Kuhari.com i Igor Petek nude vam recept za ukusni zapečeni grah s povrćem i slaninom. Ova mahunarka neutralnog je okusa i...
Više
Pita od limuna
Pita od limuna
Prije 130 dana Pita od limuna odličan je izbor za svako godišnje doba – kada je toplo, ona osvježava, a kada je hladno, ukusan...
Više
Kremasto- krepka juha od hokaido tikve
Kremasto- krepka juha od hokaido tikve
Prije 131 dana Hokaido bundeve prave su riznice vitamina i minerala kojih organizmu gotovo nikada nije dosta, osobito sada kada nastupaju hladni, kišni jesenski...
Više
Čokoladna mousse torta sa želeom od malina
Čokoladna mousse torta sa želeom od malina
Prije 167 dana Htjeli biste napraviti savršenu rođendansku tortu, ali vaše vas amaterske vještine u tome ograničavaju? U tome vam mogu pomoći vaši i...
Više
Pašteta od tune
Pašteta od tune
Prije 168 dana Neovisno o tome jeste li amater ili pravi profesionalac u kuhinji, uz pomoć portala Kuhari.com možete napraviti mnoga ukusna jela. Za...
Više
Nizza salata
Nizza salata
Prije 167 dana Želite li napraviti vrhunsku, bogatu i ukusnu salatu i pritom napraviti korak dalje od jednostavno nasjeckanog povrća? Ako je vaš odgovor...
Više
Panacotta
Panacotta
Prije 215 dana Projekt Kuhari.com rezultat je rada kulinarskog entuzijasta, Marka Lušića, koji vam u suradnji s kuharima amaterima, ali i profesionalcima, donosi niz...
Više
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Jutro ne mogu zamisliti bez: