Evo jednog izvrsnog recepta za tacos koji želimo da isprobate. Uključuje izradu domaćih tortilja od ribanih tikvica i punjenje kremastim jogurtom te ljetnom salatom od krastavaca i krumpira. Shvatite to kao lagani i ljetni način pripreme tacosa u kojem ćete zasigurno uživati!
Sastojci:
Tortilje od tikvica
- 2 tikvice
- 1 veliko jaje
- ½ šalice naribanog ribanog parmezana
- 25 g / ¼ šalice bademovog brašna
- morska sol i papar
Ljetna salata
- 4 kuhana mlada krumpira
- 1/2 krastavca
- 4 rotkvice
- 6 malih rajčica
- 10 jagoda
- 1 jabuka
- 4 stabljike kopra
- 4 stabljike peršina
- 1 šalica čvrstog jogurta
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 ° C i obložite pleh papirom za pečenje.
Tikvice naribajte na najgrubljoj strani ribeža. Iscijedite iz naribanih tikvica suvišnu vodu. Premjestite ih u posudu i izmiješajte s umućenim jajetom, ribanim sirom, bademovim brašnom, soli i paprom. Izmjerite 60 ml / ¼ šalice tijesta za svaki tacos/tortilju, stavite ga na papir za pečenje i dlanom oblikujte u ravne diskove. Pecite u pećnici oko 20 minuta dok ne postanu zlatni i čvrsti.
Krumpir, krastavac, rotkvicu, rajčicu, jagode i jabuku narežite na male kockice i premjestite u posudu pa izmiješajte. Kopar i peršin nasjeckajte na sitno. U drugoj posudi pomiješajte kopar, peršin, jogurt, majonezu, limunov sok, sol i papar te dodajte u posudu s narezanim sastojcima. Lagano miješajte tako da su svi sastojci prekriveni smjesom jogurta.
Kad se tacosi/tortilje od tikvica malo ohlade, u svaku stavite 2 žlice fine ljetne salate i poslužite odmah. Dobar tek!
Pročitaj i ovo:
- Lubenica, masline i za’atar glavne su zvijezde ove osvježavajuće ljetne salate
- Idealni za ljeto: 10 najsočnijih vrsta voća s najvećim udjelom vode
- Savršen dodatak roštilju: Romaine salata sa žara s preljevom od avokada