Tko kaže da slane masline i slatka, sočna lubenica ne mogu činiti kombinaciju vrijednu žudnje? U ovoj voćnoj salati isprepliću se okusi soka od limete, osvježavajuće mente i zemljanog za’atara, stvarajući sklad koji iznenađuje i oduševljava nepce. Svaki zalogaj donosi novi, neočekivani level užitka. Pripremite se za iskustvo koje redefinira vašu percepciju voćnih salata i slobodno tražite još jednu krišku – jer ovom spoju okusa jako je teško odoljeti!
Sastojci:
- 2 žlice svježeg soka od limete
- 2 1/2 žlica maslinovog ulja
- kalamata masline očišćene od koštica i sitno nasjeckane
- 1 mali jalapeño, prepolovljen po dužini, bez sjemenki i tanko narezan
- lubenica, narezana na velike kriške
- 2 žlice listića metvice
- 1/2 žličice za’atara
- morska sol, za posluživanje
Priprema:
- U maloj posudi pomiješajte 2 žlice svježeg soka od limete i 2 1/2 žlice maslinovog ulja. Dodajte sitno nasjeckane kalamata masline i tanko narezani jalapeño. Ostavite da stoji 5 minuta kako bi se okusi proželi.
- Lubenicu narežite na velike kriške i rasporedite ih na veliki pladanj. Kriške trebaju biti dovoljno velike da ih možete poslužiti kao bazu za salatu.
- Prelijte kriške lubenice pripremljenim preljevom s maslinama i jalapeñom.
- Posipajte salatu svježim listićima metvice. Dodajte 1/2 žličice za’atara ravnomjerno preko salate. Po ukusu pospite morskom soli.
Uživajte u ovoj osvježavajućoj i zanimljivoj salati koja će zasigurno oduševiti vaše nepce!
Pročitaj i ovo:
- Idealni za ljeto: 10 najsočnijih vrsta voća s najvećim udjelom vode
- Kora lubenice: Evo zašto je više ne biste trebali bacati
- Dva koktela s lubenicom u kojima ćemo uživati cijelo ljeto