Ako imate celijakiju, intoleranciju na gluten, ili biste samo željeli znati kakav okus ima kruh od rižina brašna – ne trebate lutati u potrazi za receptom. Kefir će u ovoj kombinaciji stvoriti preukusan kruh hrskave korice i mekane sredine koji će biti ukusan i svjež danima nakon što ga ispečete.
Sastojci:
Suhi sastojci:
- 375 g integralnog rižina brašna
- 90 g brašna tapioke
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1/4 čajne žlice sode bikarbone
- čajna žlica himalajske morske soli
- 2 šake prženih bučinih sjemenki
Mokri sastojci:
- 450 ml domaćega mliječnoga kefira
- 3 jaja
Za posipanje:
- šaka prženih bučinih sjemenki
Priprema:
Prvo pomiješajte suhe sastojke, a zatim im dodajte mokre. Drvenom žlicom (kuhačom) pomiješajte sve sastojke u jednoličnu smjesu i izlijte u namašćeni duguljasti kalup za kruh te pospite bučinim sjemenkama. Pecite oko sat vremena na 175 stupnjeva Celzijevih, ovisno o jačini vaše pećnice. Pečeni kruh izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije rezanja.
Pročitaj i ovo:
- Drugačije, a izvrsno: Torta od batata s bijelom čokoladom
- Overnight chia puding je slasna opcija za početak dana
- Zeleni i ljubičasti smoothie s domaćim kefirom u glavnoj ulozi
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!