Trebate ideju za jednostavnu, a zdravu večeru? Na pravom ste mjestu! Priprema pilećih prsa punjenih parma šunkom će vam oduzeti tek nešto više od pola sata, a vašoj obitelji pružiti ukusan i hranjiv obrok. Također, ovaj se recept odlično uklapa u Sense način prehrane – skandinavski tip dijete koji je osmislila Suzy Wengel, direktorica biotehnološke tvrtke i autorica knjige Skandinavska Sense dijeta.
Sastojci:
- 2 mlada luka
- 1/3 čili papričice
- svježi ili sušeni ružmarin
- 100 g krem sira, najmanje 18 % m. m.
- sol i papar
- 2 šnite višezrnatih krekera
- 2 komada pilećih prsa
- 4 kriške parma šunke
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 žličica maslaca
- 150 g miješane salate
- 20 cherry-rajčica
- 4 žlice kiselog vrhnja (s manjim postotkom masti)
- svježe začinsko bilje

Priprema:
Mladi luk, čili i ružmarin (ako je svježi) nasjeckajte na sitne komade. Pomiješajte s krem sirom, začinite solju i paprom. Krekere izmrvite i pomiješajte sa smjesom krem sira kako biste dobijete čvrstu masu. Podijelite na dva dijela.
Pažljivo izrežite veliki džep u pilećim prsima i napunite ga smjesom od krem sira. Omotajte dvije kriške parma šunke oko svakog komada pilećih prsa. Pržite pileća prsa na tavi na ulju i maslacu 5-8 minuta. Potom pecite pileća prsa u pećnici dok ne budu gotova – oko 20-25 minuta na 180° C.
Kad završite, piletinu narežite i stavite na tanjur sa salatom, rajčicom, kiselim vrhnjem i svježim začinskim biljem. Začinite svježe mljevenim paprom i ukrasite začinskim biljem.
Pročitaj i ovo:
- Moja Sense dijeta: Dijeta bez odricanja i bez gladovanja
- Sjajna ideja za brzi, a zdravi ručak: Salata s piletinom u tortilji
- Gotovo za čas: Recept za domaći grčki jogurt od samo dva sastojka
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!







