Energetske pločice su super način da si podignete energiju kada vam padne šećer ili zasladite dan uz omiljenu šalicu kave ili čaja. Kako ne biste i ovoga puta posegli za kupovnom čokoladicom prepunom šećera, brzo i jednostavno napravite ove energetske pločice od pistacija, marelica i tamne čokolade poznatog Golog Kuhara Jamieja Olivera.
Sastojci:
- maslinovo ulje, za podmazivanje
- 75 g oljuštenih pistacija
- 100 g miješanih sjemenki
- 250 g zobenih pahuljica
- 8 Medjool datulja
- 100 g suhih marelica
- 50 g kvalitetne tamne čokolade (70%)
- 100 ml javorovog sirupa
- 4 žlice glatkog maslaca od badema
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Maslinovim uljem podmažite i obložite kvadratni lim za pečenje veličine 20 cm x 20 cm.
- Nasjeckajte pistacije, a zatim ih razbacajte po plehu sa sjemenkama i zobenim pahuljicama i pecite 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
- U međuvremenu grubo pokidajte datulje na manje komadiće, a marelice i čokoladu grubo nasjeckajte.
- Dodajte javorov sirup, bademov maslac, datulje i 150 ml vode u malu posudu na laganu vatru. Lagano zagrijavajte 10 minuta, miješajući datulje stražnjom stranom žlice dok ne dobijete ljepljivi umak.
- Zobene pahuljice, sjemenke i pistacije prevrnite u veliku posudu zajedno s marelicama i prelijte smjesom javorovog sirupa. Sve premažite ljepljivim umakom prije nego što smjesu uronite u tamnu čokoladu.
- Smjesu ulijte u kalup za pečenje, ravnomjerno pritišćući stražnjom stranom žlice.
- Pecite 15 do 20 minuta, ili dok ne porumeni, a zatim narežite na manje komade.
Pročitaj i ovo:
- Jamie Oliver: Kolač iz tave s borovnicama i kukuruznom krupicom
- Jednostavno i brzo: Palačinke od špinata s potpisom Jamieja Olivera
- Bezglutenska torta od limuna s potpisom Jamieja Olivera
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!