Ovaj kolač Jamieja Olivera možete ispeći u tavi od lijevanog željeza i poslužiti toplo, ravno iz tave s dodatkom sladoleda od vanilije. No, ako ga želite napraviti u obliku klasičnog kolača i potom narezati na kriške, najprije obložite podnožje tepsije papirom za pečenje – tako da ćete ga lakše izvaditi nakon što se ispeče.
Sastojci:
- 150 g neslanog maslaca, (na sobnoj temperaturi), plus dodatak za podmazivanje
- 200 g šećera
- 1 limun
- 150 g kukuruzne krupice
- 150 g mljevenih badema
- ½ žličica praška za pecivo
- 4 velika jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 200 g borovnica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 ° C. Podmažite okruglu tavu ili kalup za kolače od 25 cm s malo maslaca. Stavite šećer u veliku posudu za miješanje, sitno naribajte koricu limuna i mijesite prstima – to će osloboditi ulja i pojačati okus.
Dodajte ostatak sastojaka, osim borovnica, i promiješajte u glatko tijesto. Premjestite ga u tavu ili lim te ga ravnomjerno rasporedite. Na kraju raspršite bobice i pecite 35 do 40 minuta.
Izvadite kolač iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije posluživanja. Za potpuni doživljaj, poslužite ga uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Pročitaj i ovo:
- Bezglutenska torta od limuna s potpisom Jamieja Olivera
- Jednostavno i brzo: Palačinke od špinata s potpisom Jamieja Olivera
- Lakše ne može: Recept za kruh bez glutena s potpisom Jamieja Olivera
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!