Čak i ako imate intoleranciju na gluten, zahvaljujući ovom jednostavnom receptu, ne morate se odreći slasnog kruha…
Sastojci:
- 325 ml polu – obranog mlijeka
- 2 velika jaja iz slobodnog uzgoja
- 1 žličica bijelog vinskog octa
- 450 g smeđeg brašna za kruh bez glutena
- ½ čajne žličice morske soli
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1½ x 7g vrećica suhog kvasaca
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200ºC. Zagrijte mlijeko u maloj posudi na laganoj vatri, a zatim ga ostavite da se malo ohladi. Jaja razmutite u većoj zdjeli, dodajte ocat te smjesu lagano ulijevajte u toplo mlijeko dok se sastojci ne sjedine.
- Pomiješajte brašno, sol, šećer i kvasac u drugoj posudi, a zatim drvenom žlicom umiješajte suhe sastojke u mokru smjesu dok se ne formira ljepljivo tijesto. Dodajte maslinovo ulje, pa smjesu sjedinite rukama u kuglu te dodajte malo brašna ako je tijesto previše ljepljivo.
- Položite tijesto na lagano podmazanu tepsiju, prekrijte ga vlažnom krpom te ga ostavite na toplom mjestu oko 1 sat ili dok se ne smjesa ne udvostruči.
- Nakon što se tijesto digne, stavite pladanj u vruću pećnicu i pecite oko 35 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite da se kruh malo ohladi, a zatim ga narežite i poslužite.
Pročitaj i ovo:
- Kušajte najjednostavniji i najfiniji bezglutenski čokoladni mousse
- Za bezglutenski početak dana: Kvinoja s jabukama i cimetom
- Sirove i neodoljive bezglutenske jaffa kuglice
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!