Zbog visokog sadržaja masti i proteina, avokado se koristi kao svojevrsni nadomjestak mesnim namirnicama. Često se dodajte salatama i glavnim jelima, ali i desertima. Od njega možete praviti neodoljive mousseove, torte, kolače i – sladolede. Avokado će ovoj osvježavajućoj poslastici dati prekrasnu boju i teksturu. Slobodno se poigrajte sastojcima i dodajte svoje omiljene orašaste plodove, tamnu čokoladu i začine.
Sastojci:
- 2 mahune vanilije
- 200 g šećera
- 1 limun
- 1 limeta
- 4 zrela avokada
- 500 ml punomasnog mlijeka
Priprema:
Prepolovite mahune vanilije na pola, izvadite sjemenke, a zatim ih stavite u lonac. Dodajte šećer, sok i koricu limuna i limete. Dovedite sirup do vrenja pa pirjajte par minuta dok se sav šećer ne otopi. Maknite lonac s vatre, prelijte sirup u posudu i ostavite da se ohladi. Nakon što se ohladi, uklonite mahune vanilije.
Potom ogulite i nasjeckajte meso avokada te ga dodajte u blender zajedno s mlijekom i sirupom. Blendajte do glatke, lagane konzistencije, poput one od smoothieja. Ako imate aparat za izradu sladoleda, u njega stavite smjesu i pustite da se smrzne. Ako nemate, izlijte smjesu u veliku posudu za pečenje ili duboku tepsiju i stavite je u zamrzivač.
Promiješajte svakih pola sata ili dok se smjesa potpuno ne zaledi i postane glatka. To je to! Vaša avokado slastica je spremna za posluživanje.
Pročitaj i ovo:
- Slatko osvježenje: Sladoled od kupina i domaćeg kefira
- Veganski sladoled od samo 2 sastojka za kojeg vam neće trebati ni blender
- Daš liz? Domaći zdravi sladoledi jednostavno su neodoljivi
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!