Sladoled je savršeno ljetno osvježenje pogotovo kada ga radite s namirnicama koje ste sami izabrali. Džem od kupina daje sladoledu poseban okus i teksturu, a domaći kefir dobre bakterije. Ovaj sladoled je desert u kojem će uživati vaši okusni pupoljci, a recept vam donosi Vedrana Orlović – autorica bloga Kefirolicious na kojem možete pronaći sve što ste ikada željeli znati o kefiru.
Sastojci:
- 250 g svježih ili smrznutih kupina
- 150 g krem sira od domaćeg kefira
- 100 ml domaćeg kefira
- 1/2 čajne žlice sušene lavande
- 2 jušne žlice meda
- cijeđeni sok od 1/2 limete
- 2 jušne žlice Kupilek džema od kupina
Priprema:
Sve osim džema izblendajte u kremastu smjesu. Sladolednu smjesu izlijte u posudu pa lagano umiješajte džem od kupina. Smjesu zamrznite u čvrsto zatvorenoj posudi na 3 do 4 sata u zamrzivaču. Poslužite u kornetima, a ove bezglutenske kornete pronađite u Vis à Vis by Vincek gluten free. Uživajte u okusima!
Pročitaj i ovo:
- Veganski sladoled od samo 2 sastojka za kojeg vam neće trebati ni blender
- Jednostavnije ne može: Napravite zdravi sladoled od samo jednog sastojka
- Sve što vam treba za savršen domaći sladoled već imate u hladnjaku
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!