Bruschette s patlidžanima i mentom

Bruschette s patlidžanima i mentom zadovoljit će i najprobranije nepce. Govoriti o bruschettama sasvim je suvišno, a svaka od njih je jednostavna i upravo u toj jednostavnosti je njena ljepota.…
Pročitaj

Medenjaci

Slasni medenjaci naći će se na mnogim blagdanskim stolovima. Umjesto kristal šećera i bijelog brašna, oni koji vole dodatno pripaziti na zdravlje i tijekom blagdana – mogu ih zamijeniti nerafiniranim…
Pročitaj

Zasladite se čokoladnim tartufima

Slasne čokoladne zalogajčiće, koji se lako pripremaju, za vas donose Kuhari.com Priprema Kockice čokolade za kuhanje rastopite na pari te dodajte kockice maslaca i sve zajedno miješajte dok se maslac ne…
Pročitaj

Dalmatinska juha od slanutka

Starim ljudima nije promaklo to staro, stoljećima njegovano jelo koje odiše putevima Jadrana, pokriveno viškom zemlje u kojoj je sloj po sloj, okus po okus, miris po miris zaspalo vrime……
Pročitaj

Kako pripremiti sushi?

Ako ne znate kako pripremiti rižu za sushi, kako futomaki zamotati u mat, kako ga narezati, što je to tamaga – Kristina Juras s Kuhari.com će vam sve fino pokazati i…
Pročitaj

Jesenski rižoto s tikvicama i orasima

Vesna Haluga, naša kolumnistica, posala nam je recept za ovaj ukusni rižoto. Sastojci: 25 dag riže dvije tikvice 5 žlica maslinovog ulja  15 dag luka  5 dag oraha  0,5 dl…
Pročitaj

VIDEO: Rižoto od škampi

Kako ćete znati da je škamp koji kupujete svjež? Naša suradnica Maja Matus nas je naučila da škampi, sa strane repa, ne smiju biti zelenkasti već ružičasti – zelenkasta boja…
Pročitaj

Tart s jabukama i kokosovim mlijekom

Jabuke i limuni su dvije najčešće voćke na našem stolu i u kolačima. Dok sam bila dijete, mama je upravo u ovo vrijeme uvijek radila pitu od jabuka, onu s…
Pročitaj

VIDEO: Grdobina na bijelo

Recept Gordane Huljev za grdobinu koja nam je zamirisala i preko ekrana i izazvala zazubice. Riba koja garantirano ne bi pobijedila na izboru za Riblju miss – na tanjuru izgleda itekako privlačno.…