Gusta juha od povrća, grahorica i žitarica, naš je prijedlog ukusnog zimskog i brzo gotovog ručka. Točne omjere sastojaka pogledajte na stranici naših prijatelja Kuhari.com.
Priprema:
Sjeckani luk, komade stabljičastog celera, komade narezane mrkve i sjeckani češnjak usitnite u blenderu (električnoj sjeckalici).
Tako usitnjene sastojke prebacite u lonac u kojem ste ugrijali maslinovo ulje.
Nakon par minuta kada smjesa omekša, dodajte žitarice i grahorice (mješavina više vrsta graha, crvene i žute leće, slanutka, pšenice, ječma i raži) koje ste dan ranije stavili u posudu s vodom da se namoči.
Promiješajte i nakon par minuta sve zalijte povrtnim temeljcem (poželjno je da je domaći).
Nakon što ste promiješali, dodajte pelate rajčica narezane na kockice, posolite i popaprite.
Ubacite mirodije (najbolje svježe) lovor, timijan, ružmarin i kadulju.
Kocke parmezana (2,5cm) zajedno sa korom (ako je ima) dodajte u lonac i pustite da se sve kuha pola sata.
Ubacite krumpir narezan na kockice i kuhajte zadnjih pola sata.
Jelo servirajte i dekorirajte po želji.
Savjet više: mirodije povežite tankom špagom (jedan kraj špage za mirodije,a drugi za dršku posude za kuhanje) kako biste ih kasnije lakše izvadili.