Kombinacija hrskave granole i sočnog voća je “zazubičast” desert koji možete kombinirati uz šlag, sladoled ili uz domaći mliječni kefir. Što god izabrali, ukusan zalogaj je zagarantiran!
Sastojci
- 400 g svježih borovnica
- 200 g bezglutenskih zobenih pahuljica
- 25 g sitnije narezanih lješnjaka
- 25 g sitnije narezanih oraha
- 100 g tamne čokolade (min 80% kakaa) narezane na komadiće
- 100 ml javorovog sirupa
- 100 ml ulja od lješnjaka
- 1/3 čajne žlice morske soli
- 1 čajna žlica đumbira u prahu
- 1 čajna žlica cimeta u prahu
Priprema
Ova količina je dostatna za posudu veličine 13×20 cm. Bitno je da borovnice prekriju dno posude za pečenje, tj. da je posuda sličnih dimenzija.
- Ugrijte pećnicu na 180ºC.
- Pomiješajte sve sastojke u ljepljivu smjesu, osim borovnica.
- U posudu na dno prvo poslažite borovnice pa po borovnicama jednolično rasporedite smjesu od zobenih pahuljica.
- Pecite u ugrijanoj pećnici oko 25 minuta ili dok granola ne poprimi zlatno žutu boju.
- Poslužite toplo uz sladoled ili malo ohlađeno uz šlag ili domaći mliječni kefir.
- Uživajte!
Pročitaj i ovo:
- Vedrana Orlović: Utječu li bakterije u crijevima na naše mentalno zdravlje?
- Vedrana Orlović: “Želja mi je kroz slasne fotografije i recepte dati prijedloge kako domaći kefir ukomponirati u jela”
- Vedrana Orlović: Brzinski cheesecake u čaši sa sirom od kefira
Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!