Brzinski cheesecake u čaši je jednostavna, slasna i ukusna cheesecake-opcija u one dane kada „pod hitno treba nešto slatko“. Hrskava kombinacija slatko-kiselih okusa osvježenje je „za prste polizati“, a donosi vam ga Vedrana Orlović, autorica bloga Kefirolicious.
Sastojci:
- 1 kaki (japanska jabuka)
- 10 bobica physalis
- 200 g krem-sira od domaćega kefira
- šaka brazilskih oraha
- šaka badema
- 50 grama tamne čokolade
Priprema sira od kefira:
Za pripremu sira od kefira odaberite cjedilo i posudu u kojoj će ono stajati. Ako imate cjedilo sa širim rupicama, u njega stavite gazu. U cjedilo ulijte kefir, prekrijete sve tanjurićem i ostavite u frižideru četiri dana. Doći će do razdvajanja sirutke, a u cjedilu će se napraviti sir od domaćega kefira koji možete koristiti u slanim i slatkim varijantama.
Priprema cheesecakea:
Za krem dio izblendajte kaki, physalis i sir. Za hrskavi dio usitnite orahe, bademe i tamnu čokoladu. U čašu dodajte usitnjene orašaste plodove i čokoladu te prekrijte kremom i uživajte u okusima!
Pročitaj i ovo:
- Drugačije, a izvrsno: Torta od batata s bijelom čokoladom
- Bezglutenske američke palačinke savršeno pašu uz domaći džem od smokava
- Smoothie sa smokvama kao hranjivi i ukusni kolač u čaši
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!