Vikend je kao stvoren za uživanje u ukusnim slasticama, a ovoga se puta radi o – domaćem džemu od smokvi koji će se savršeno sljubiti s američkim palačinkama s domaćim kefirom. Palačinke volimo svi, a možemo ih jesti i za doručak, međuobrok i večeru.
Vjerujemo da su njima najviše oduševljeni vaši najmlađi pa kako ne bi pretjerivali s nezdravim namazima, napravite ovaj koji će isto obožavati. Recept za palačinke, prema receptu Vedrane Orlović, pronašli smo stranici www.kefirolicious.com.
Recept za američke palačinke
- 200 ml domaćeg kefira
- 2 jaja
- 5 jušnih žlica bezglutenskog brašna Schär mix b (smjesa treba biti malo gušća)
- 1 žličica cimeta
Prvo izmješajte kefir i jaja, zatim dodajte cimet i brašno te umješajte u jednoličnu smjesu i pecite na ugrijanoj tavi.
Pecite palačinke veličine 10 cm jer takve se lakše okreću.
Palačinke poslužite s džemom od smokava.
Džem od smokava
Sastojci:
- 1 kg
- 1 kg oguljenih svježih smokvi
- 200 g šećera
- 1 limun
Priprema:
Oguljene smokve kuhajte dok ne omekšaju uz miješanje, cca 20 min. Potom dodajte šećer i limun narezan na kockice. Sve kuhajte još oko 40 min uz miješanje dok ne ispari tekućina. Po želji možete dodati ekstrakt vanilije.
>> A ako trebate dodatnu inspiraciju za ukusne smoothieje, na linku vas čeka mala knjižica s 25 smoothie recepata.
Pročitaj i ovo:
- Džem od voća i chia sjemenki gotov u 20 minuta
- Zatvorite ljeto u staklenke – napravite džem od breskve
- Aromatični džem od šljiva sa smeđim šećerom i kardamomom
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!