Ljetno voće, breskve, možete sačuvati sve do zime i to u vidu mirisnog džema. Jednostavan i aromatičan recept za džem od breskve donijet će sa sobom dašak ljeta svaki put kad otvorite teglicu.
Sastojci:
– 1 kg bresaka
– 500 g smeđeg šećera
– 1 čajna žličica ruma
– 1 vanilin šećer
– 1 želin
– sok od pola limuna
– limunova korica
Breskve ogulite, očistite i narežite na komadiće. Dodatno ih usitnite štapnim mikserom te stavite kuhati. Kad smjesa zakipi, dodajte šećer (količinu prilagodite ovisno o slatkoći bresaka) te pustite da ponovno zavrije.
Dodajte rum, vanilin šećer, sok od limuna i limunovu koricu. Na kraju dodajte želin pomiješan s tri žličice šećera pa kuhajte još nekoliko minuta. Kad je smjesa gotova, spremite je u čiste staklenke prethodno sterilizirane u pećnici, zatvorite i pustite da se ohladi.
Sada vam preostaje samo da uživate u džemu.