Da suhi kolačići nisu rezervirani samo za blagdane, dokazuju fit kikiriki gnjezdašca koja bismo mogli jesti svaki dan. Recept potpisuje Sara Kostović, fitness entuzijastica koja sklapa neodoljivo ukusne, jednostavne, a zdrave obroke. Za ostale recepte posjetite njezin Instagram profil, a za pripremu ovog pripremite sastojke!
Fit kikiriki gnjezdašca
Sastojci
- 5 žlica heljdinog brašna
- 3 žlice kokosovog brašna
- 2 žlice pirovog bijelog brašna
- 2 žlice glatkog kikiriki maslaca
- 20 g whey proteina (okus kikiriki)
- vanilin šećer
- cimet
- 2 žlice eritrita
- pola praška za pecivo
- 6 žlica maslaca
- voda
* po potrebi još malo pirovog brašna za oblikovanje
Priprema
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašno, whey protein, vanilin šećer, cimet, eritrit i pola praška za pecivo. Dodajte maslac narezan na trakice te sve dobro rukama ujedinite. Dodajte malo vode, tek toliko koliko vam je dovoljno za nastavak miješenja te ponavljajte postupak s vodom dok ne formirate kuglu.
Po potrebi dodajte još malo pirovog bijelog brašna. Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku te nakon toga oblikujte manje kuglice od tijesta, slažite ih na papir za pečenje, unutar svake utisnite rupicu za punjenje nadjeva te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 20-ak minuta (gotovi su kad poprime zlatno-žutu boju).
Ostavite da se ohlade te rupice popunite nadjevom po želji (puding, džem…). Uživajte!
Pročitaj i ovo:
- Sara Kostović: “Zbog alergija na hranu oduvijek pazim što jedem”
- Hrana za mozak: Čokoladni smoothie s maslacem od kikirikija
- Napravite sami maslac od kikirikija

Naturala Life br. 14
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







