U potrazi za novim idejama oko ukrašavanja pisanica, nerijetko se vraćamo onim starim trikovima, a bojanje u vinu je jedan od njih. Riječ je o vrlo popularnoj i jednostavnoj tehnici koja za sobom ostavlja prekrasne ‘kristaliće’ i čini vašu košaricu s jajima još posebnijom. Osim jaja, potrebno vam je crno ili bijelo vino – ako se odlučite kuhati u bijelom vinu, trebat ćete dodati boju za jaja, dok kod crnog vina to nije potrebno.
Sastojci:
- bijelo ili crno vino
- jaja
Priprema:
Jaja stavite u posudu i prelijte ih hladnim vinom. Kuhajte otprilike pola sata, a skuhana jaja ostavite u vinu preko noći da se ohlade. Iduće jutro, jaja izvadite na salvetu i pustite ih da se osuše. I to je to! Ako se odlučite kuhati u bijelom vinu, trebat ćete dodati boju za jaja.
U tom slučaju, nakon što su se jaja skuhala, vinu dodajte boju za jaja pa neka odleže u toj mješavini najmanje osam sati ili preko noći. Kada se osuše, na njima će se pojaviti prekrasni vinski kamen zbog kojeg će vaše pisanice svjetlucati poput bisera.
Pročitaj i ovo:
- Inspirirajte se ovim šarmantnim idejama za ukrašavanje uskrsnog stola
- VIDEO: Tri ideje za čarobne uskrsne pisanice – na prirodan način
- Lastminute trik iz rukava za najslađe uskršnje zečiće