Kako je to kad se u jednom receptu stope fantastične arome čokolade i rogača, zna naša čitateljica iz Rijeke, Vedrana Živković. Rogač, biljka iz porodice mahunarki, u sebi krije mnoga blagotvorna svojstva i zato je česti sastojak neodoljivih slastica. Što je najbolje, za pripremu ovog kolača vam nisu potrebne zavidne kulinarske vještine niti puno vremena, a rezultat će biti i više nego dobar. Pa, krenimo!
Kolač od čokolade i rogača
Sastojci
- 4 jaja
- 1 šalica (za bijelu kavu) šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šalica ulja
- 1 šalica brašna (glatkog)
- 1/2 šalice mlijeka
- 10 dkg mljevenog rogača
- 10 dkg grožđica
- 4 ribane jabuke (idared)
- 5 dkg rastopljene čokolade
- 1 prašak za pecivo
Priprema
- Šećer i žumanjke umutiti, dodavati ostalo, na kraju kuhačom umutiti snijeg od bjelanjaka.
- Staviti peći u rernu na 190 stupnjeva, na otprilike 20-30 minuta.
- Na mlaki kolač izliti glazuru od čokolade (otprilike 15 dkg čokolade za kuhanje, maslaca i mlijeka i gustine da se lijepo može preliti).
- Ukrasiti po želji.
- Uživati!
Pročitaj i ovo:
- Jamie Oliver: Kolač iz tave s borovnicama i kukuruznom krupicom
- Kolač od datulja – desert u kojem će uživati cijela obitelj
- Čudo od keksića: Kolačići sa sezamom su bez glutena, veganski i paleo-friendly

Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







