Mnogi ove dane ‘ludila’ provode u kuhinji isprobavajući nove i usavršavajući stare recepte. Peku se kolači, slanci, obroci u tri slijeda, ‘mućkaju’ se zdravi smoothieji… No, ima dana kada vam se ništa ne da i radije biste naručili dostavu? Nema ništa lošeg u tome da se s vremena na vrijeme malo počastite, ali prije nego što okrenete broj lokalne pizzerije provjerite recept za ovu ‘lažnu’ pizzu. Frižider vam je prazan i nemate konkretne namirnice? Ne brinite – vjerujemo da većinu potrebnih sastojaka imate u pričuvi.
Sastojci:
- mozzarella (ili neki drugi sir koji imate)
- lisnato tijesto
- pasirana rajčica
- bosiljak
- origano
- sol i šećer
Priprema:
Pripremite lim i postavite papir za pečenje. U lim stavite dva lisnata tijesta (izvaljana na debljinu od par milimetara) jedno na drugo. Tijesto poklopite unutarnjom stranom tanjura koji će služiti kao šablona. Tijesto koje viri iz tanjura odrežite nožem. Nakon toga maknite tanjur i donje tijesto namažite pasiranom rajčicom u koju, ako želite, možete dodati malo bosiljka, origana ili drugih začina te prstohvat soli i šećera.
Potom dodajte sir i poklopite drugim krugom od tijesta. Sredinu kruga od tijesta lagano pritisnite čašom okrenutom prema dolje te nožem razrežite tijesto od čaše do kraja, kao da režete pizzu na kriške. Svaku krišku uhvatite za kraj i okrenite dva puta oko svoje osi te premažite sirovim jajetom. Pizzu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 25-30 minuta.
Pročitaj i ovo:
- Drugačija, ali fantastična: Pizza s cvjetačom u glavnoj ulozi!
- Hrskava pizza s mozzarellom Jamie Olivera
- Zdrava pizza po receptu dr. Meri Bura
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!