Kremoznost ove pizze dolazi od Alfredo umaka koji radi razliku – posebno kada ste u žurbi a želite pripremiti neki super ukusni obrok.
Zatim je tu i svježi špinat, narezani crveni luk i češnjak koji se posipaju po vrhu umaka kako bi u pećnici omekšali na vrućini i dali ovoj pizzi potrebnu aromatičnost.
Samo 10 minuta za pripremu
Na kraju, ne škrtarite na siru poput fontina ili bilo koje druge vrste koji se izdašno topi. Sve što trebate je 10 minuta praktične pripreme, a ostatak posla odradit će – pećnica! Dobar tek!
Sastojci:
- 2 štruce francuza, prepolovljene po dužini
- 3/4 šalice ohlađenog Alfredo umaka
- 1 šalica mladog špinata
- 1/3 šalice tanko narezanog crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 šalica fontina sira
- 1 žličica svježeg timijana
- 1/8 žličice mljevene crvene paprike
Upute:
Zagrijte pećnicu na 200°C s rešetkom. Veliki obrubljeni lim za pečenje obložite aluminijskom folijom. Stavite polovice kruha, prerezanom stranom prema gore, na lim za pečenje. Premažite umak preko izrezanih strana kruha. Na vrh stavite špinat, luk i češnjak. Pospite sirom.
Pecite dok se sir ne otopi, oko 20 minuta. Povećajte temperaturu pećnice da se sve dobro ispeče. Pecite dok sir ne postane zlatnosmeđi, a rubovi hrskavi, cca 2 do 3 minute.
Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 5 minuta. Pospite majčinom dušicom i mljevenom crvenom paprikom. Svaku polovicu prerežite na 4 dijela.
Pročitaj i ovo:
- Sara Kostović: Zdravija pizza s pirovim brašnom i povrćem
- Pizza od patlidžana: Brzo, zdravo i bezglutensko jelo
- Drugačija, ali fantastična: Pizza s cvjetačom u glavnoj ulozi!