Volite jesti ovo popularno talijansko jelo, ali ste u potrazi za zdravom pizzom? Od mnogobrojnih zdravih recepata, cvjetača je postala zvijezda zdravog tijesta za pizzu. Ovaj je recept za pizzu sjajan pogotovo ako izbjegavate gluten ili se držite keto načina prehrane. Trik je potpuno ocijediti cvjetaču kako bi vaša pizza bila hrskava. Naravno, ne zaboravite se poigrati nadjevima prilikom izrade ovog pizza recepta.
Sastojci:
- 500 g cvjetače
- 100 g integralnog brašna
- 2 jaja
- umak od rajčice
- 1/2 šalice mozzarelle
- cherry-rajčice
- origano i bosiljak po želji
- sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Cvjetaču skuhajte, usitnite u blenderu i pomoću kuhinjske krpe dobro ocijedite. Stavite u zdjelu, dodajte jaja, brašno, sol i papar te sve dobro izmiješajte.
- Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poravnajte tijesto za pizzu od cvjetače. Pecite u pećnici oko 20 minuta, dok ne postane zlatno žute boje.
- Kad je tijesto za pizzu gotovo, izvadite iz pećnice i na njega stavite umak od rajčice, mozzarellu, cherry-rajčice, bosiljak i origano po želji. Vratite u pećnicu da se sve zajedno zapeče.
Dobar tek!
Pročitaj i ovo:
- Lakše ne može: Recept za kruh bez glutena s potpisom Jamieja Olivera
- Kušajte najjednostavniji i najfiniji bezglutenski čokoladni mousse
- Za beglutenski početak dana: Kvinoja s jabukama i cimetom