Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • Zašto je teže trčati vani nego na traci – i što to znači za tvoje tijelo
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: pexels
  • Najbolji čaj za gubitak visceralne masti – dijetetičari otkrivaju koji stvarno djeluje
    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Dr. Katarina Čolak: “Kod moždanog udara svaka minuta može spasiti život!”
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: poliklinika sinteza
  • Stvarnosti koje dijelimo: Radionica fotografiranja hrane u sklopu Zagreb Design Weeka 2025.
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: Vedrana Orlović
  • Imate narcisoidnog člana obitelji? Evo kako izaći s njim na kraj
    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Prehrana Zdravi recepti Odabran ovogodišnji Chtef Zagorski chef

  • Zdravi recepti

Odabran ovogodišnji Chtef Zagorski chef

Marko Futivić iz Bluesun Hotela Kaj svojim je receptom za glavno jelo i desert oduševio žiri te zaslužio titulu Chtefa Zagorskog chefa

  • Posted on 30. listopada 2015.26. travnja 2019.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

U srijedu, 28. listopada 2015. godine u Mariji Bistrici je održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko-zagorske županije Chtef Zagorski chef. Pobjednik petog izdanja je Marko Futivić iz Bluesun Hotela Kaj iz Marije Bistrice, zahvaljujući kojem statua Zagorskog chefa drugu godinu za redom ostaje u Mariji Bistrici.

Marko Futivić iz Bluesun Hotela Kaj pobjednik je petog izdanja Chtefa Zagorskog chefa, koji je pripremio glavno jelo "Kokoš na jaje" i desert "Tko je smjestio vjeverici". Mirko Ljubić, kuhar iz restorana Dvorac Mihanović iz Tuheljskih Toplica osvojio je drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Mislavu Božiću iz Hotel&Restoran Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica. Natjecatelji su ove godine imali zadatak pripremiti glavno jelo i desert od mesa kokoši hrvatice te heljde i oraha. U ocjenjivačkoj komisiji bili su gastronomski znalci Slavko Večerić, etablirani zagorski kuhar, počasni član Hrvatske kulinarske akademije, koji trenutno vodi kulinarsku emisiju Kruške i jabuke, Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje i Ivana Vukmanić, članica žirija ispred Gastronauta, višestruko nagrađivana kuharica i gastronaut edukatorica.

Na petom izdanju Chtefa Zagorskog chefa nastupili su i Jakov Mirt, Terme Jezerčica, Donja Stubica, Ivan Đurkin Benkotić, Restoran catering "Sermage" Sv. Križ Začretje, Marko Živaljić, Majsecov mlin, Donja Stubica i Zdenko Brlić, Restoran Kod Golubeka, Zabok. Nagradu su pobjedniku uručili ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, nagradu za drugo mjesto predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, a nagradu za treće mjesto zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol i saborska zastupnica Dunja Špoljar.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić se prilikom pozdravnog govora prisjetio prve manifestacije Chtef Zagorski chef, kada je on, tada kao župan KZŽ, i sam kuhao, ali izvan konkurencije. – Želio bih zahvaliti svima što održavate ovaj kulinarski show, koji također igra svoju ulogu u brendiranju Zagorja kao prepoznatljive turističke destinacije, kroz gastronomiju, koja u suvremenom turizmu 21. stoljeća, zajedno uz enologiju, postaje broj jedan. U narednim godinama stoga bi trebalo učiniti dodatne napore da se cjelokupna ponuda podigne za još stepenicu, dvije više. U toj priči svakako bi trebalo razmišljati o otvaranju kulinarskih akademija na kojima bi se na jednoj višoj razini učilo o pripremanju autohtonih specijaliteta od namirnica iz Zagorja, koje su po kvaliteti, najbolje na svijetu. Sve navedeno omogućit će nam da zatvorimo krug i da zaista Zagorje kao destinacija bude Bajka na dlanu.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar na početku obraćanja zahvalio je ministru Hajdašu Dončiću, na tome što je, dok je on bio župan Krapinsko-zagorske županije pokrenuo manifestaciju Chtef Zagorski Chef te je dodao – Već godinama brendiramo Zagorje kao ozbiljnu turističku destinaciju, što je nemoguće bez turističkih djelatnika, bez ljudi iz struke, ali zajedničkog nastupa. Posljednja nagrada u nizu koju smo dobili, Brand Leader za predvodnika kontinentalnog turizma u jugoistočnoj Europi potvrđuje da smo na dobrom putu. U prilog tome govore i nedavno održani Dani turizma u Poreču, na kojima je odano veliko priznanje turizmu Krapinsko-zagorske županije. Naime, od 28 nagrada u 7 kategorija, čak ih je 9 otišlo u Zagorje. Naravno da se uvijek može bolje i više, zbog toga smo i krenuli izradu Master plana turizma Krapinsko-zagorske županije, s čijom implementacijom želimo kroz deset godina povećati broj dolazaka, noćenja broj zaposlenih za pet puta.

Pozdravne riječi uputili su i direktorica Bluesun Hotela Kaj Martina Kovačić te načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. Nakon svečanog otvorenja, prof.dr.sc Zlatko Janječić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kojem je uže područje znanstvenog djelovanja zaštita hrvatskih izvornih pasmina peradi, imao je kratko izlaganje o zaštiti izvornosti mesa i jaja kokoši hrvatica na razini RH i EU. Događanju su nazočili i zamjenici župana KZŽ Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te potpredsjednik Skupštine KZŽ Tomislav Končevski. Posjetitelji su pratili ocjenjivanje gotovih jela koja su potom i kušali, ali su uživali i u bogatom popratnom programu tijekom kojeg su mogli degustirati brojne zagorske delicije poput meda, mesa zagorskog purana, bučinog ulja, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača te vrhunskih zagorskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara Bodrena, Bolfana, Vugleca, Severa i Zdolca.

Na ovogodišnjem Chtefu Zagorskom Chefu predstavljen je i projekt tri vrhunska zagorska restorana – Academie, Villa Magdalene i kleti Bolfan, Zagorje 3D Gourmet Experience, koji uključuje posebnu ponudu 3 degustacijska menija s 5 sljedova u svakom restoranu (više informacija ovdje). Ove godine na manifestaciji su svoje umijeće u spravljanju jela predstavili i učenici Srednje škole Zabok, koji su na nedavno održanom međunarodnom natjecanju učenika srednjih ugostiteljskih škola Europe nastupili u svim kategorijama i osvojili dva prva i jedno drugo mjesto. Iduće godine, učenici će na šestom izdanju Chtefa Zagorskog chefa sudjelovati kao ravnopravni natjecatelji. Manifestaciju Chtef Zagorski Chef posjetili su i članovi Kluba Gastronaut, kojeg čine vodeći hrvatski ugostitelji te stručnjaci u enologiji i ugostiteljstvu, koji su tog dana započeli svoje dvodnevno studijsko druženje u Zagorju.

 

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak

    Nije lako biti žena – zato ti darujemo Femarelle kapsule

    • Posted on 28. listopada 2015.9. siječnja 2025.
    • Autor: Naturala.hr
    Pročitaj
    Sljedeći članak

      Što je to funkcionalna hrana?

      • Posted on 30. listopada 2015.9. siječnja 2025.
      • Autor: Naturala.hr
      Pročitaj
      Pročitaj i ovo
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Čoko-banana muffini: Zdravi proteinski desert koji topi kilograme i gradi mišiće

      • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: Pexels
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Uživajte u slatkom: 8 zdravih poslastica koje možete pojesti bez grižnje savjesti

      • Posted on 27. listopada 2025.24. listopada 2025.
      • 3 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: Pexels, freepik
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Protuupalni muffini od bademovog maslaca sa samo 3 sastojka

      • Posted on 23. listopada 2025.23. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: Pexels
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Sočan kruh od bundeve s hrskavim preljevom – okus jeseni koji se pamti

      • Posted on 13. listopada 2025.13. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: canva
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Bundeva je kraljica jeseni, a ova dva namaza ćete obožavati

      • Posted on 7. listopada 2025.7. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: kaboompics, canva
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Vrganji, sunčanice, lisičarke: Neodoljivi jesenski recepti s gljivama

      • Posted on 6. listopada 2025.6. listopada 2025.
      • 7 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: pexels
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Zdravo, brzo i za prste polizati: Losos s pečenom mrkvom i pistacijama

      • Posted on 3. listopada 2025.3. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: canva, Pexels
      Zdjela s kriškama dehidriranih jabuka, savršen primjer kako dehidrirati jabuke kod kuće
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Kako dehidrirati jabuke za uživanje u njihovom slatkom, jesenskom okusu

      • Posted on 3. listopada 2025.2. listopada 2025.
      • 3 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: canva
      NAC sirup
      Poliklinika Sinteza
      Poliklinika Sinteza
      Najnovije
      • Moždana magla ne pogađa samo starije – mlađi od 40 sve češće gube fokus

        • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
        • 3 min
        • Foto: Pexels
        Pročitaj
      • Kako manje sjediti svaki dan – 8 jednostavnih navika za zdravije tijelo i bistriji um

        • Posted on 28. listopada 2025.28. listopada 2025.
        • 4 min
        • Foto: Pexels
        Pročitaj
      • Zdrave, ali opasne za zube: 5 namirnica koje su neprijatelji vašeg osmijeha

        • Posted on 28. listopada 2025.28. listopada 2025.
        • 3 min
        • Foto: pexels
        Pročitaj
      • Pileća prsa ili zabatci? Nutricionisti otkrivaju što je zdravije

        • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
        • 3 min
        • Foto: Pexels
        Pročitaj
      • Čoko-banana muffini: Zdravi proteinski desert koji topi kilograme i gradi mišiće

        • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
        • 2 min
        • Foto: Pexels
        Pročitaj
      Izdvojeno
      • 1
        Zašto je teže trčati vani nego na traci – i što to znači za tvoje tijelo
        • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
        • Foto: pexels
      • 2
        Najbolji čaj za gubitak visceralne masti – dijetetičari otkrivaju koji stvarno djeluje
        • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
        • Foto: Pexels
      • 3
        Dr. Katarina Čolak: “Kod moždanog udara svaka minuta može spasiti život!”
        • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
        • Foto: poliklinika sinteza
      • 4
        Stvarnosti koje dijelimo: Radionica fotografiranja hrane u sklopu Zagreb Design Weeka 2025.
        • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
        • Foto: Vedrana Orlović
      • 5
        Imate narcisoidnog člana obitelji? Evo kako izaći s njim na kraj
        • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
        • Foto: Pexels

      Newsletter

      Prijavite se na naš newsletter

      PRATITE NAS
      0
      0
      Najnovije objave
      • Prijateljstvo kao najjači anti-age: Evo kako bliski odnosi usporavaju starenje
        • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
        • Foto: pexels
      • Preskačete zagrijavanje? Evo zašto to nikako ne biste smjeli
        • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
        • Foto: pexels
      • Infuzija pozitivnosti: Svijet u kojem su ranjivost, suosjećanje i nježnost znakovi snage, a ne slabosti
        • Posted on 27. listopada 2025.27. listopada 2025.
        • Foto: privatna arhiva, Instagram Infuzija pozitivnosti
      • Uživajte u slatkom: 8 zdravih poslastica koje možete pojesti bez grižnje savjesti
        • Posted on 27. listopada 2025.24. listopada 2025.
        • Foto: Pexels, freepik
      O nama
      • Impressum
      • Opći uvjeti korištenja
      • Pravila privatnosti i politika kolačića
      • Kontakt
      Naturala.hr
      • Zdravlje
      • Prehrana
      • Mindfulness
      • Odnosi i veze
      • Ljepota
      • Lifestyle
      • Majčinstvo
      • Ekologija i održivost
      • Aktualno
      COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

      Upiši traženi pojam i stisni Enter.