Već znamo da je avokado glavna zvijezda guacamole umaka te da odlično izgleda na tostu, ali avokado i čokolada? I to može biti ukusna kombinacija, gdje avokado daje glatku, kremastu teksturu i dozu zdravih masti. Zainteresirani? Stiže recept za jedan neodoljiv spoj čokolade i avokada!
Sastojci:
- 120 g tamne čokolade sa 70% kakaa
- 1 avokado
- 2 žlice sirupa od agave
- kakao prah
Priprema:
- Prerežite avokado, izvadite košticu i usitnite ga u blenderu kod ne dobijete glatku smjesu.
- Rastopite tamnu čokoladu na pari, dodajte sirup agave, a zatim umiješajte avokado. Smjesi dodajte prstohvat soli. Miješajte dok se ne počne zgušnjavati.
- Pokrijte zdjelu i pustite smjesu da se ohladi i stisne, oko pola sata u hladnjaku. Oblikujte male kuglice i pustite da se hlade još 30 minuta.
- Stavite kakao prah u malu zdjelu, a zatim svaku od kuglica uvaljajte u kakao prah, nasjeckane pistacije ili dodatak po vašem izboru.
Pročitaj i ovo:
- Torta od koje rastu zazubice: Ništa brašnom samo čokolada
- Božanstveni sirovi cheesecake s malinama
- Recept za maline u čokoladnom zagrljaju
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!