Ako želite obilježiti Valentinovo slatkim zalogajčićima ili finim desertom završiti večeru, predlažemo da isprobate recept u nastavku. Riječ je o popularnim cupcakesima koji ne samo da su ukusni, nego su jednostavni za pripremu i zabavni za dekoriranje. Uljepšat će vaš romantični stol i zasladiti vam nepce. Pa, krenimo!
Sastojci:
- 150 ml tekućeg jogurta
- 3 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 175 g šećera
- 140 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 g mljevenog badema
- 175 g maslaca
Za glazuru od bijele čokolade:
- 100 g bijele čokolade
- 140 g maslaca
- 140 g šećera u prahu
Priprema:
U lim za muffine s 12 rupa stavite košarice za muffine, a pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. U većoj zdjeli pomiješajte jogurt, jaja i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte suhe sastojke, prstohvat soli, i u sredini smjese napravite rupu. Dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte lopaticom za kuhanje. Žlicom stavljajte smjesu u košarice i pecite 18-20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Ohladite nekoliko minuta i premjestite muffine na rešetku da se potpuno ohlade.
Sada napravite glazuru. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi. Ostavite da se ohladi. Za to vrijeme istucite maslac i šećer u velikoj zdjeli dok ne postanu kremasti. Istucite čokoladu. Pokrijte i ohladite.
Do 48 sati prije posluživanja (ili dan prije ako je stvarno vruće), glazuru vratite na sobnu temperaturu, a zatim rasporedite po kolačima. Ukrasite ih po želji i uživajte!
Pročitaj i ovo:
- Vruća čokolada: 5 koraka do zdravije verzije omiljenog zimskog napitka
- Slasne muffine od jaja i slanine možete pripremiti i na roštilju
- Zdravija verzija omiljenog deserta: Prefine bezglutenske palačinke
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji ispiriraju i mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







