Sve je u znaku jeseni, pa tako i vaš i naš omiljeni kolač – cheesecake. Ova popularna slastica dolazi u beskonačnim oblicima i sjajno se prilagođava svakom godišnjem dobu. Tmurno vrijeme? Razvedrite se cheesecakeom! Sunčan dan? Počastite se pjenastim capuccinom i kriškom omiljenog cheesecakea. Rođendani, krizme, pa čak i vjenčanja – nema mu premca. Nemojte baš pretjerati, ali se slobodno bacite u pripremu jesenske verzije koja uključuje neodoljivu kombinaciju jabuka, oraha, cimeta i kremastog sira. Mmmm!
Sastojci:
- 1 šalica izmrvljenih graham krekera
- ¼ šalice maslaca
- 220 g mascarpone sira
- 2 jaja
- ¾ nasjeckanih oraha
- ½ šalice šećera
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 4 šalice tanje narezanih jabuka
Priprema:
Pomiješajte mrvice graham krekera s pola šalice oraha, 3 žlice šećera i pola žličice cimeta u prahu. Polako dodajte rastopljeni maslac, prebacite smjesu iz zdjele u kalup za pečenje i pecite 10 minuta na prethodno ugrijanih 180°C.
U drugoj zdjeli pomiješajte pola šalice šećera s mascarpone sirom i miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Potom dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Smjesu izlijte na prethodno ispečenu podlogu, a u odvojenoj zdjeli pomiješajte ostatak šećera i pola žličice cimeta u prahu.
Na vrh dodajte jabuke i sve posipajte ostatkom nasjeckanih oraha. Stavite peći na otprilike sat vremena. Pratite njegovu termičku obradu, a kada je gotov isključite pećnicu i čekajte da se malo ohladi. Potom ga izvadite iz kalupa i stavite u hladnjak, najbolje preko noći. Idući ga dan servirajte ohlađenog uz šalicu omiljenog čaja. U slast!
Pročitaj i ovo:
- Cheesecake na japanski način: Super recept od samo 3 sastojka
- Za slađi dan: Savršeno grešni capuccino cheesecake
- Cheesecake s bijelom čokoladom i višnjama