Ove će se bezglutenske palačinke svidjeti i onima intolerantnima na gluten i onima koji u svoju kuhinju i deserte samo žele dodati neke novitete. Mogu poslužiti kao doručak, međuobrok ili desert nakon laganijeg ručka. Možete dodati punjenje po želji, a mi smo se ovaj put odlučili za malo sjeckanih oraha i preljev od crne čokolade.
Sastojci:
- 250 g heljdina brašna
- 2,5 dl zobenog mlijeka
- 2 dl mineralne vode
- Malo soli
- 2 jaja
Priprema:
U brašno ubacite malo soli i promiješajte. Nakon toga dodajte mineralnu (ili kiselu vodu) i zobeno mlijeko te dobro promiješajte. Potom dodajte jaja, promiješajte i pustite smjesu da odmori nekih pola sata pa počnite peći palačinke na klasičan način. Jedite ih same ili s omiljenim namazom, a po želji ih možete posuti i orasima ili nekim drugim orašastim plodovima.
Pročitaj i ovo:
- Bez pečenja i bez glutena: Fantastični čokoladni tart
- Lakše ne može: Recept za kruh bez glutena s potpisom Jamieja Olivera
- Bezglutenska torta od mrkve za prste polizat’
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!