Želite napraviti ukusni, a jednostavni kolač? Bacite se na izradu fritula! Fritule su hrvatska slastica koja oblikom nalikuje krafnama, a obično se rade u dane posta, na Badnjak i u vrijeme mesopusta. Štandovi vrve tim malim poslasticama za vrijeme adventa, ali i fašnika. Ako biste radije pripremili svoju verziju, isprobajte ovaj jednostavan recept za brze fritule za koji vam treba tek jedna posuda i pjenjača.
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 200 ml tekućeg jogurta
- 2 žličice šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica rakije
Priprema:
Pjenjačom izmješajte sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Ako se smjesa razljeva iz žlice, znači da je prerijetka pa dodajte još koju žlicu brašna. Nakon toga, žličicom vadite smjesu te ju uronite u vruće ulje. Ulje ne smije biti prevruće (uronite drvenu kuhaču u ulje, ako se oko njega stvore veliki mjehurići, znači da je prevruće) i treba ga biti dovoljno da fritule mogu plivati u njemu. Pržite ih na umjerenoj vatri nekoliko minuta, a čim porumene, okrenite ih na drugu stranu i pustite da se isprže do kraja. Na kraju ih posipajte štaub šećerom i uživajte u ovom super brzom kolaču!
Pročitaj i ovo:
- Jedu vam se krafne s manje masnoće? Isprobajte one iz pećnice
- Čokoladna torta bez brašna (od samo šest sastojaka) kolač je kojeg ćete obožavati
- Tri turska deserta kojima je nemoguće odoljeti
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!







