Ako ste do sada uspješno odolijevali šarmu prokulica, garantiramo da će ovako pripremljene, u zagrljaju naranče, postati jedno od omiljenijih priloga na vašem stolu. Dajte im šansu, jer prokulice to zaslužuju, poručuje Sandra.
Sastojci (za 2-4 osobe)
- 500 g prokulica
- 100 ml soka od naranče
- 1 žličica ribane korice naranče
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice soja umaka
- zera papra
- prstohvat-dva majčine dušice
Savjet više
Možete dodati i žličicu svježe ribanog đumbira jer se prokulica i đumbir savršeno ljube.
Priprema
Prokulice očistite, operite i prepolovite. Napravite preljev od soka od naranče, sitno ribane korice naranče, soja umaka i maslinova ulja. Dobro izmiješate sve sastojke. U zdjelu stavite prokulice, zalijte ih preljevom, dodajte majčinu dušicu i malo popaprite pa još jednom sve dobro izmiješajte.
Tako pripremljene prokulice prebacite u pleh u kojem ćete ih peći. Pleh možete obložiti papirom za pečenje (nije obavezno). Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 30 minuta, odnosno, dok prokulice ne dobiju zlatnu boju. Služite kao snack, mezu ili prilog uz pečeno meso ili ribu.
Pročitaj i ovo:
- Dr. Alejandro Junger: 2 recepta iz njegove uspješnice ‘Clean program’
- Dva koktela s lubenicom u kojima ćemo uživati cijelo ljeto
- Cheesecake bez glutena i laktoze po receptu dr. Alenke Brozine
Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!