Avokado je pravi kulinarski dragulj. Česti je gost ukusnih doručaka u obliku namaza ili u kombinaciji s tortiljama i jajima. Rado se priprema i u obliku guacamolea, a ako ste zaista ljubitelj ove zelene voćke, možda ste ga koristili i za pripremu slastica ili sladoleda. Sada je pravo vrijeme da spremite još jedan sjajan recept koji uključuje avokado, a koji bi mogao postati stalan gost vaših tanjura i toplih peciva.
U osnovi, ako volite namazati maslac na tost za doručak, ova veganska verzija je pun pogodak. Gastro blogerica i kreatorica ovog recepta, Colette Dike, kaže da je osmislila recept za kremasti avokado maslac prilikom osmišljavanja recepata za svoju petu kuharicu u kojoj je svu pažnju poklonila upravo avokadu.
“Sviđa mi se više od običnog maslaca jer ima tako lijepu, kremastu teksturu. Također, budući da sam intolerantna na laktozu, pomislila sam zašto ne bih napravila maslac od avokada? Rezultat je super kremasti maslac s dodatkom češnjaka”, kaže Colette, poznatija kao “Miss Avocado”.
Kaže da najviše voli namazati maslac avokada na topli naan kruh, tost ili ga uklopiti u svoje zdrave užine. No prije nego što započnete s pripremom, Colette savjetuje da avokado maslac nakon pripreme odmah spremite u hladnjak kako se ne bi raspao. Trebao bi biti čvrst i hladan.
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 1 do 2 češnja češnjaka, naribana
- 3 žlice kokosovog ulja, rastopljenog
- 1 žlica limunovog soka
- malo korijandara, grubo nasjeckanog
- morska sol, po ukusu
Priprema:
Izrežite avokado na pola, maknite kožu i uklonite košticu. Dodajte sve sastojke u blender ili multipraktik i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Začinite morskom soli koliko mislite da vam je potrebno, ali nemojte pretjerati. Potom na dasku za rezanje stavite pravokutno odrezani komad aluminijske folije.
Na vrh stavite plastičnu foliju iste veličine. Dodajte smjesu na plastičnu foliju i uvijte je u suprotnom smjeru. Zatim preklopite aluminijsku foliju i uvijte je u suprotnom smjeru te premjestite u hladnjak na najmanje tri sata kako bi se okusi izmiješali i smjesa učvrsnula. Za brže ga rezultate možete i zamrznuti.
Pročitaj i ovo:
- Avokado: 3 maske koje će fantastično nahraniti kožu vašeg lica
- Avokado: 3 brza i fina jela koja će voljeti i veliki i mali
- Čokolada i avokado u zagrljaju po receptu Gordona Ramsaya