U posljednje je vrijeme avokado rado viđen gost mnogih recepta, od slanih do slatkih. Postao je omiljeni dio našeg doručka, ručka, užine, pa i večere, a vole ga i veliki i mali. Ako i vama predstavlja jednu od najdražih namirnica, preporučujemo vam da isprobate ova tri recepta za brza i ukusna jela. Niti jedan od ovih recepata ne zahtijeva više od 15 minuta, a svi će vas ostaviti bez teksta. Prvi možete isprobati već danas. Javite dojmove!
Jaja u avokadu
Evo super ideje za doručak s avokadom, posebno ako pokušavate smanjiti unos ugljikohidrata. Toliko je dobro da ih se nećete ni sjetiti!
Sastojci:
- 2 avokada
- 2 žlice maslaca
- 4 velika jaja
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- nasjeckani cheddar sir
- 2 kriške pržene slanine
- 2 mlada luka, narezana
Priprema:
Avokado prepolovite i izvadite košticu. Polovice avokada položite sa strane i pažljivo prerežite po dužini na 2 debele kriške. Izdubite sredinu.
U velikoj tavi na srednje laganoj vatri otopite 1 žlicu maslaca. Stavite kriške avokada u tavu i razbijte jaje u sredinu. Začinite solju i paprom. Pokrijte tavu i kuhajte dok jaje ne bude pečeno po vašem ukusu, oko 5 minuta.
Po vrhu svake kriške posipajte sir te ponovno pokrijte poklopcem i kuhajte dok se sir ne otopi, još minutu. Ponovite s preostalim sastojcima. Ukrasite slaninom, mladom kapulom i uživajte!
Bombice od avokada i slanine
Evo i recepta za one među vama koji vole malo kaloričniji i zasitniji obrok. Priprema traje 10 minuta, a držat će vas sitima pola dana.
Sastojci:
- 2 avokada
- izrendani cheddar
- velike trake slanine
Priprema:
Zagrijte pećnicu i obložite lim za pečenje masnim papirom. Svaki avokado narežite na pola, izvadite mu koštice te ogulite koru. Dvije polovice napunite sirom, a zatim preklopite drugim polovicama avokada. Svaki avokado omotajte s 4 duge kriške slanine.
Na pripremljeni lim za pečenje stavite avokado omotan slaninom i pecite dok slanina ne postane hrskava, oko 5 minuta. Vrlo pažljivo okrenite avokado pomoću hvataljke i nastavite ga peći dok ne postane hrskav, oko 5 minuta po strani. Prepolovite poprečno i odmah poslužite.
Tjestenina sa sirom i avokadom
Ovaj zanimljivi recept je zapravo malo zdravija verzija popularnih makarona sa sirom i pogotovo bi se mogao svidjeti najmlađima.
Sastojci:
- 2 velika avokada, oguljena i bez koštica
- 2 žličice sok od limuna
- maslac
- brašno
- mlijeko
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- nasjeckani bijeli cheddar
- svježe naribani parmezan
- Fusilli tjestenina
Priprema:
Stavite avokado u srednju zdjelu i dodajte sok od limuna kako ne bi poprimio smeđu boju. Gnječite dok ne dobijete glatku smjesu. U velikom loncu otopite maslac. Posipajte brašnom i kuhajte dok ne porumeni, 2 do 3 minute.
Ulijte mlijeko i miješajte dok se ne sjedini. Začinite solju i paprom. Pustite da se smjesa krčka dok se ne počne zgušnjavati, oko 5 minuta. Isključite vatru i dodajte pire od avokada i sireve u lonac. Pjenasto umutite.
Dodajte skuhanu tjesteninu i miješajte dok se potpuno ne obloži umakom od sira. Po potrebi ponovno začinite solju i paprom. Posipajte nasjeckanim avokadom i poslužite. Dobar tek!