Ovaj recept spaja losos i vrhnje, sastojke koji su oduvijek bili dobitna kombinacija, a rezanci od tikvica su glavni akteri mnogih recepata jer su kreativan način za inkorporiranje povrća u recept, kao i odlična zamjena za tjesteninu.
Ovaj je recept u jednakoj mjeri zdrav i kremast, može biti serviran za 15 minuta, a posebno sladak detalj je to što vam je za njega vam potrebna samo jedna tava! Sve ga to čini ukusnom i jednostavnom idejom za večeru tijekom tjedna.
Sastojci:
Vrijeme pripreme s kuhanjem je 15 minuta, a ova količina sastojka je dovoljna za 4 porcije jela.
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- sok od 2 limuna
- naribane korice
- 3 tikvice (500 g sveukupno)
- 150 g dimljenog fileta lososa
- ⅓ šalice grubo nasjeckanog kopra
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- češnjak (po želji)
Priprema:
Operite tikvice i narežite ih na trakice, a losos začinite crnim paprom pa ga vilicom ugrubo usitnite na manje komadiće.
Na jakoj vatri zagrijte veliku tavu. Kad se zagrije, ulijte vrhnje i limunov sok te ih zakuhajte. Kuhajte 1 do 2 minute ili dok se smjesa malo ne zgusne.
Potom u tavu dodajte tikvice, usitnjeni losos, polovicu naribane korice limuna i polovicu nasjeckanog kopra. Kuhajte s miješanjem 1 do 2 minute ili dok se svi sastojke dobro ne pomiješaju i zagriju.
Potom tu smjesu pospite preostalim koprom i limunovom koricom, začinite solju, paprom i maslinovim uljem po želji. Ako želite, možete dodati i sitno nasjeckani češnjak kao finalni ukras jela, kao i okusa jela. Dobar vam tek!
Pročitaj i ovo:
- Kako i gdje čuvati limun da što dulje ostane sočan
- Riznica antioksidansa: Smoothie od borovnica i bademovog maslaca
- Evo zašto biste sljedeći put trebali dodati malo limunovog soka u kajganu