Kada ne znate što kuhati – samo ubacite tjesteninu u lonac s puno zasoljene kipuće vode i dodajte joj bilo koje povrće i umake koje imate kod kuće.
Još bolje, možete je kombinirati s našim favoritima – pečenim paprikama (mljac) te sočnim dodacima poput češnjaka, ljutike i kozjeg sira!
Slobodno upotrijebite papar bilo koje boje ili pomiješajte s bilo kojim sirom kojeg imate u hladnjaku – naravno, uvijek je dobro došlo (što više) parmezana! Dobar tek!
Zelena tjestenina s pečenim paprikama
Sastojci:
- 400 g zelenih tagliatelle
- 2 staklenke pečene paprika (po 370 ml)
- 1 režanj češnjaka
- 2 ljutike
- 1 žlica maslaca
- 6 žlica povrtnog temeljca
- ½ vezica rukole
- 6-8 listića bosiljka
- 300 g mekog kozjeg sira
- sol i papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi da bude al dente. Dotle ocijedite papriku. Oljuštite ljutiku i češnjak, nasjeckajte ih i staklasto propirjajte na vrućem maslacu. Dodajte paprike, podlijte sve juhom i pirjajte 5 min.
Očišćenu rukolu i listiće bosiljka operite, ocijedite i natrgajte na manje komade.
Kozji sir narežite na male, tanke ploške. Ocijeđenu kuhanu tjesteninu pomiješajte s paprikom, rukolom i sirom te je posolite i popaprite.
Pročitaj i ovo:
- Edita Šimić (Kuživancija): Tjestenina od gljiva, inćuna i limuna
- Tjestenina bez glutena koju možete napraviti od samo 3 sastojka
- Brza tjestenina iz jednog lonca – jer nitko ne voli sudoper pun suđa