Ako za ručak ili večeru želite pripremiti nešto brzo i ukusno, isprobajte kombinaciju gljiva, inćuna i limunovog soka. Jelo poslužite odmah, dok je još toplo, a obavezno mu dodajte i zdjelu zelene salate.
Sastojci
- 230 g tjestenine po izboru
- 250 g gljiva po izboru
- 60 g mariniranih sardina u maslinovom ulju ili ribe po izboru
- 6 slanih inćuna
- 1 manji ljubičasti luk
- 2 režnja češnjaka
- 0.5 dcl bijelog vina
- 3 žlice svježeg vlasca
- 50 g ghee maslaca
- 1/2 cijeđenog limuna
- 1 žlica naribane limunove korice
- sol
- svježe mljeveni papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
Gljive narežite na ploške jednake debljine, luk na tanke trakice, češnjak na tanke ploške, a vlasac sitno nasjeckajte. Tjesteninu skuhajte prema uputstvima na pakiranju te kada je gotova, procijedite i ostavite je sa strane.
Na malo maslinovog ulja pirjajte luk vrlo kratko te odmah dodajte slane inćune. Dok se pirjaju zajedno s lukom, miješajući, usitnite ih kuhačom. Dodajte gljive te smanjite vatru jer ne želite da vam išta zagori. Posolite, a kada se gljive prožmu svim sastojcima dodajte vino te konstantno miješajte dok vino gotovo pa skroz ne ispari.
Zatim dodajte srdele i luk, promiješajte svega nekoliko puta te odmah dodajte i tjesteninu i maslac. Smanjite vatru na skroz laganu te miješajući čekajte da se maslo otopi jer želite dobiti kremasti umak. Maknite s vatre, dodajte sok limuna i koricu, puno svježe mljevenog papra, vlasac i malo maslinovog ulja. Po potrebi dodatno posolite i poslužite odmah.
Pročitaj i ovo:
- Tjestenina bez glutena koju možete napraviti od samo 3 sastojka
- Brza zelena tjestenina: Pripremite savršeni obrok pun zdravog povrća
- Brza tjestenina iz jednog lonca – jer nitko ne voli sudoper pun suđa
Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!