Čak i oni koji svoje rezance jedu od tikvica, smoothieje od deset vrsta povrća, a voće za desert, tu i tamo vole ‘zgriješiti’ hranom poput pizze, sladoleda i slatkiša. Realno, život bez toga bi bio pomalo tužan, a svatko je od nas zaslužio s vremena na vrijeme nagraditi svoje nepce (naglasak je na umjerenosti).
No nema ničeg lošeg da i u tim situacijama pripazite na unos šećera i prilagodite recept svojim navikama. Upravo vam iz tog razloga donosimo slatku desert-ideju koja je i dalje zdrava, za koju ne morate biti mađioničari u kuhinji i koja će vas jednostavno oduševiti.
Sastojci za 12 pralina:
- 3/4 šalice maslaca od kikirikija
- 1 žlica čistog javorovog sirupa
- 1/2 šalice kokosovog ulja, rastopljenog
- 1/2 šalice nezaslađenog kakao praha
- 3 žlice meda
- Gruba morska sol
Priprema:
Pripremite kalupe za muffine i obložite ih papirom za pečenje.
U maloj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija i javorov sirup. U svaku pripremljenu čašicu za muffine stavite po jednu žličicu mješavine. Zamrznite na najmanje 30 minuta ili preko noći, dok se ne stvrdne.
U zdjeli srednje veličine mutite kokosovo ulje, kakao prah i med dok ne dobijete glatku smjesu.
Na svaku šalicu stvrdnutog maslaca od kikirikija stavite jednu žlicu čokoladne glazure i pospite prstohvatom morske soli. Zamrznite na najmanje 20 minuta ili dok se glazura ne stvrdne.
Praline možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do dva tjedna.
Pročitaj i ovo:
- Brzinski i zdravi desert s potpisom Jamieja Olivera
- Tri deserta koja možeš napraviti uz 0 grama dodanog šećera
- Deserti s chia sjemenkama kojima nećete moći odoljeti
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







