Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • Svi smo povezani, ali rijetko bliski – zašto je danas teško pronaći prijatelje?
    • Posted on 15. listopada 2025.15. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Zagrijavate vodu u mikrovalnoj? Evo na što biste trebali paziti
    • Posted on 15. listopada 2025.15. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Migrena i glavobolja: Obratite pažnju na ova 3 faktora koji ih potenciraju
    • Posted on 15. listopada 2025.15. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Ovih 7 stvari ne biste trebali govoriti svojoj djeci za stolom
    • Posted on 15. listopada 2025.14. listopada 2025.
    • Foto: CANVA, Pexels
  • Postani bolja verzija sebe: Kako što lakše usvojiti dobre navike?
    • Posted on 15. listopada 2025.14. listopada 2025.
    • Foto: canva
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Prehrana Zdravi recepti Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama

  • Zdravi recepti

Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama

Čak i oni koji ne vole cvjetaču – zavoljet će ovo jelo

  • Posted on 16. lipnja 2012.2. rujna 2019.
  • 2 min
  • Autor: Maja Matus
  • Foto: Maja Matus
Total
28
Shares
28
0
0
Total
28
Shares
28
0
0

Maja Matus ove nam je subote spremila zapečenu cvjetaču s kozicama i finim sirevima. Ostale Majine delicije možete pratiti na njenom blogu Dalmatiagourmande gdje će vas dočekati veliki broj slatkih i slanih recepata popraćenih prekrasnim umjetničkim fotografijama.

Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama 
(za 4 kalupa, veličine 13 cm)
 
Potrebni sastojci:
 
• 2 manje glavice cvjetače, narezana na cvjetiće
• 2-3 žlice maslinovog ulja
• 2 cijela jaja
• 50 g sira (Paški, Pramenko, Gouda – po želji), nariban ili narezan na kockice
• 1 režanj češnjaka
• 2 žlice krušnih mrvica
• 50 g svježih kozica, po želji
• par komada sirovih divljih šparoga ili uzgojenih šparoga, po želji
• sol
 
Priprema:
 
• Cvjetaču narežite na cvjetove pa ih operite pod mlazom hladne vode. Ja iskoristim i unutarnje listove koje zajedno s cvjetićima skuham.
 
• U manjem loncu stavite kuhati cvjetaču s 1 žličicom soli. Neka kuha oko 15-20 minuta dok ne bude mekana. Kada je cvjetača skuhana, ocijedite ju od vode i vilicom propasirajte. Ja ne volim kada mi je skroz kašasto, volim kada ostane manjih komadića cvjetače pa ju propasiram samo u tri-četiri poteza vilicom. 
 
• Dodajte jaja, maslinovo ulje, češnjak, krušne mrvice, sol, kozice, šparoge i sir. Sve promiješajte pa ostavite sa strane da odstoji najmanje 10 minuta. 
 
• Zagrijte pećnicu na 200°C.
 
• Kuhanu cvjetaču rasporedite u kalupiće ili u jednu veliku keramičku ili vatrostalnu zdjelu. 
 
• Pecite oko 30-35 minuta (ako su manji) ili oko 45 minuta (ako ste koristili veći kalup). Rubovi moraju biti zlatno smeđi, a na površini se mora stvoriti korica.
 
• Poslužite toplo.
 
 
Pripremila i fotografirala: Maja Matus
Blog Dalmatiagurmande
Dalmatiagourmande.blogspot.com
 
 
 
 
 
 
 

 

Total
28
Shares
28
0
0
Prethodni članak

    Top 10 ayurvedskih biljaka

    • Posted on 15. lipnja 2012.9. siječnja 2025.
    • Autor: Josipa Kovač
    Pročitaj
    Sljedeći članak

      U Hrvatskoj doručkuje tek 57% učenika!

      • Posted on 16. lipnja 2012.9. siječnja 2025.
      • Autor: Naturala.hr
      Pročitaj
      Pročitaj i ovo
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Sočan kruh od bundeve s hrskavim preljevom – okus jeseni koji se pamti

      • Posted on 13. listopada 2025.13. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: canva
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Bundeva je kraljica jeseni, a ova dva namaza ćete obožavati

      • Posted on 7. listopada 2025.7. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: kaboompics, canva
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Vrganji, sunčanice, lisičarke: Neodoljivi jesenski recepti s gljivama

      • Posted on 6. listopada 2025.6. listopada 2025.
      • 7 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: pexels
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Zdravo, brzo i za prste polizati: Losos s pečenom mrkvom i pistacijama

      • Posted on 3. listopada 2025.3. listopada 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: canva, Pexels
      Zdjela s kriškama dehidriranih jabuka, savršen primjer kako dehidrirati jabuke kod kuće
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Kako dehidrirati jabuke za uživanje u njihovom slatkom, jesenskom okusu

      • Posted on 3. listopada 2025.2. listopada 2025.
      • 3 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: canva
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Heljdoto s gljivama – alternativa običnom rižotu koja će vas oduševiti

      • Posted on 2. listopada 2025.2. listopada 2025.
      • 1 min
      • Autor: naturala.hr
      • Foto: canva
      Domaći crumble od zobi, oraha i bobičastog voća poslužen na pladnju
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      Zdravlje u svakom zalogaju: Crumble od oraha koji osvaja na prvi griz

      • Posted on 25. rujna 2025.25. rujna 2025.
      • 2 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: freepik, kaboompics
      Pročitaj
      • Zdravi recepti

      5 zdravih jesenskih juha koje griju dušu i gotove su za tren

      • Posted on 24. rujna 2025.24. rujna 2025.
      • 4 min
      • Autor: Naturala.hr
      • Foto: Pexels, unsplash
      Poliklinika Sinteza
      Poliklinika Sinteza
      Najnovije
      • Dr. Kristina Pilipović: “Osmijeh je odraz zdravlja, samopouzdanja i osobnosti”

        • Posted on 15. listopada 2025.15. listopada 2025.
        • 5 min
        • Foto: Poliklinika Bagatin
        Pročitaj
      • Što je vrpoljenje dojenčadi – i zašto je toliko važno?

        • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
        • 4 min
        • Foto: Pexels
        Pročitaj
      • Ova 2 ‘nevina’ pića ubrzavaju starenje kože – i vjerojatno ih pijete svaki dan

        • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
        • 3 min
        • Foto: freepik, Pexels
        Pročitaj
      • Bijele mrlje na noktima? Evo što vam tijelo pokušava reći

        • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
        • 3 min
        • Foto: Pexels
        Pročitaj
      • „Parazitska posla“ donijela smijeh, suze i prepune redove kazališta Gavella

        • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
        • 2 min
        • Foto: Filip Popović
        Pročitaj
      Izdvojeno
      • 1
        Svi smo povezani, ali rijetko bliski – zašto je danas teško pronaći prijatelje?
        • Posted on 15. listopada 2025.15. listopada 2025.
        • Foto: Pexels
      • 2
        Zagrijavate vodu u mikrovalnoj? Evo na što biste trebali paziti
        • Posted on 15. listopada 2025.15. listopada 2025.
        • Foto: Pexels
      • 3
        Migrena i glavobolja: Obratite pažnju na ova 3 faktora koji ih potenciraju
        • Posted on 15. listopada 2025.15. listopada 2025.
        • Foto: Pexels
      • 4
        Ovih 7 stvari ne biste trebali govoriti svojoj djeci za stolom
        • Posted on 15. listopada 2025.14. listopada 2025.
        • Foto: CANVA, Pexels
      • 5
        Postani bolja verzija sebe: Kako što lakše usvojiti dobre navike?
        • Posted on 15. listopada 2025.14. listopada 2025.
        • Foto: canva

      Newsletter

      Prijavite se na naš newsletter

      PRATITE NAS
      0
      0
      Najnovije objave
      • Forest Therapy: Kristina Kružić otkriva iscjeljujuću snagu prirode i ljepotu usporavanja
        • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
        • Foto: Privatna arhiva
      • Muffini od bundeve s cimetom – prava jesenska poslastica
        • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
        • Foto: freepik, canva
      • Samo ti pričaj: 4 pokazatelja da imate posla s razgovornim narcisom
        • Posted on 14. listopada 2025.13. listopada 2025.
        • Foto: pexels
      • Treniraš na prazan želudac? Evo zašto je to najgora moguća odluka
        • Posted on 13. listopada 2025.13. listopada 2025.
        • Foto: Pexels
      O nama
      • Impressum
      • Opći uvjeti korištenja
      • Pravila privatnosti i politika kolačića
      • Kontakt
      Naturala.hr
      • Zdravlje
      • Prehrana
      • Mindfulness
      • Odnosi i veze
      • Ljepota
      • Lifestyle
      • Majčinstvo
      • Ekologija i održivost
      • Aktualno
      COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

      Upiši traženi pojam i stisni Enter.