Ako tražite jednostavan i ukusan recept za desert, veganske čokoladne pločice s bademovim maslacem idealan su izbor. Ove pločice su savršene za sve ljubitelje orašastih maslaca i čokolade, jer kombiniraju bogat okus bademovog maslaca s kremastom teksturom i zdravim sastojcima. U nastavku saznajte kako ih pripremiti u samo nekoliko koraka i uživajte u ovom slatkom zalogaju!
Zašto su ove veganske čokoladne pločice savršene za vas?
Ovaj recept koristi obilje bademovog maslaca za bogatu i glatku bazu, uz dodatak javorovog sirupa za prirodnu slatkoću. Kokosovo ulje i kokosovo brašno pomažu da pločice budu čvrste, a istovremeno mekane i kremaste. Za završni sloj, čokolada se savršeno stapa s bademovim maslacem, što rezultira bogatim desertom koji se topi u ustima. Ako želite eksperimentirati, možete zamijeniti bademov maslac drugim omiljenim maslacem od orašastih plodova.
Kako pripremiti veganske čokoladne pločice?
- Priprema baze: Pomiješajte bademov maslac, javorov sirup, kokosovo ulje i kokosovo brašno dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Rasporedite ju ravnomjerno u posudu obloženu papirom za pečenje.
- Čokoladni preljev: Otopite tamnu čokoladu s malo bademovog maslaca kako bi preljev bio glatke teksture. Prelijte preko baze i poravnajte.
- Hlađenje: Stavite pločice u hladnjak na najmanje sat vremena dok se ne stvrdnu. Nakon toga ih narežite na komade željene veličine i uživajte!
Prednosti korištenja domaćeg maslaca od orašastih plodova
Ako želite personalizirati okus, možete napraviti vlastiti maslac od orašastih plodova. Prženje orašastih plodova otpušta njihove prirodne arome i hranjive tvari, a dodatkom začina poput lavande, kardamoma ili vanilije stvorit ćete jedinstven okus.
Prilagodite recept prema vlastitom ukusu
Za dodatnu kreativnost, zamijenite bademov maslac maslacem od pistacija, lješnjaka ili indijskih oraščića. Također, možete dodati proteine, superhranu poput sjemenki konoplje ili čak aromatične začine poput cimeta i đumbira.
Uživajte u ovoj slastici!