Ono što ovu voćnu salatu izdvaja od drugih je grill. Naime, prije konzumacije, svi sastojci se grilaju. Jamie Oliver također vjeruje da je kuhanje vrlo važna vještina koju možemo naučiti djecu, te je ovaj recept savršen početak na njihovom putu prema stjecanju ljubavi za kulinarstvo. Ipak, možda neće biti prikladan za mlađu djecu, no vaše tinejdžere će sigurno zainteresirati. A evo i što trebate nabaviti prije upuštanja u avanturu s ovim receptom.
Sastojci:
- pola ananasa
- jedna dinja
- dva kivija
- šaka jagoda
- šaka grožđa
- dvije limete
- malo svježe mente
Priprema:
Zagrijte roštilj ili tavu. Štapiće za roštilj stavite u hladnu vodu, to će pomoći spriječiti njihovo izgaranje. Ogulite ananas i dinju te ih izrežite na komade od 3 centimetra. Izrežite kivije na četvrtine te otkinite vrhove jagoda. Nanižite voće na štapiće za roštilj. Koristite grožđe za učvrstiti krajeve. Lagano ih prebacite na roštilj ili tavu i pecite 2 do 3 minute na svakoj strani, a zatim uklonite i stavite u posudu.
Iscijedite sok od limete i rastrgajte listove mente po ražnjićima te pomiješajte sve zajedno i poslužite! Možete pokušati ukrasiti svoje prženo voće s uzbudljivim preljevima poput sjeckanih oraha, prženih sjemenki ili s kokosovim čipsom za dodatnu hrskavost. Možete dodati žlicu prirodnog jogurta ili kapljice meda. Nadamo se da ćete uživati u ovom zdravom obroku. Dobar vam tek!
Pročitaj i ovo:
- Jamie Oliver: Energetske pločice od pistacija, marelica i tamne čokolade
- Jamie Oliver: Kolač iz tave s borovnicama i kukuruznom krupicom
- Jednostavno i brzo: Palačinke od špinata s potpisom Jamieja Olivera

Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!







