Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • Zašto je teže trčati vani nego na traci – i što to znači za tvoje tijelo
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: pexels
  • Najbolji čaj za gubitak visceralne masti – dijetetičari otkrivaju koji stvarno djeluje
    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Dr. Katarina Čolak: “Kod moždanog udara svaka minuta može spasiti život!”
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: poliklinika sinteza
  • Stvarnosti koje dijelimo: Radionica fotografiranja hrane u sklopu Zagreb Design Weeka 2025.
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: Vedrana Orlović
  • Imate narcisoidnog člana obitelji? Evo kako izaći s njim na kraj
    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Lifestyle Brzo i jednostavno: Fantastičan pizza kruh na francuski način

  • Doza inspiracije

Brzo i jednostavno: Fantastičan pizza kruh na francuski način

Pizza kruh je brz i jednostavan način za počastiti se slasnim okusom pizze, a mi vam donosimo ovaj recept s francuskim twistom

  • Posted on 4. ožujka 2022.4. ožujka 2022.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Total
2
Shares
2
0
0
Total
2
Shares
2
0
0

Kada želite jesti pizzu, ali je ne želite raditi sami niti ju želite naručiti, pizza kruh je odlična zamjena. Ovaj je recept iznimno lagan i spaja najbolje od francuske i talijanske kuhinje, od sastojaka do jednostavnosti pristupa. Također, ostavlja puno prostora za prilagodbu: možete dodati ili nadograditi recept po želji ili možete recept uzdignuti na visoku gurmansku razinu korištenjem visokokvalitetnih sastojaka. 

Sastojci 

  • 3 velike žlice (45 g) neslanog maslaca  
  • 4 velike žlice (60 ml) maslinova ulja, odvojeno u: 3 velike žlice za mješavinu s maslacem i 1 veliku žlicu za posluživanje 
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog češnjaka 
  • prstohvat smrvljene crvene paprike  
  • ½ čajne žlice sušenog origana
  • ¼ šalice (15 g) nasjeckanog svježeg peršina ili bosiljka 
  • sol 
  • 1 velika štruca duguljastog francuskog kruha, prerezana na pola po dužini i širini 
  • 1 konzerva (400 g) sitno nasjeckanih rajčica 
  • 225 g svježe naribane mozzarelle 
  • 60 g naribanog sira Parmigiano-Reggiano ili drugog parmezana 

Vrijeme pripreme je 30 minuta, a ovaj recept je dovoljan za 3 do 4 porcije.  

Idealan kruh za ovaj recept bio bi baguette dug oko 45 cm i širok oko 10 cm, ali naravno da će za ovaj recept poslužiti i bilo koji drugi kruh sličnih dimenzija ili dva manja kruha prerezana po dužini. 

Umjesto samo peršina ili bosiljka možete koristiti i mješavinu tih začina u istoj količini.

Ako ne želite češnjak i začinsko bilje, preskočite ih, ali obavezno namažite kruh samo s maslinovim uljem i maslacem i ispecite ga u pećnici sa slojem sira: to prvo pečenje na kruhu stvara sloj na kojeg će se umak za pizzu bolje primiti i ispeći nego za običan, suhi kruh.  

Priprema 

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. U loncu na laganoj vatri zagrijte maslac i 3 velike žlice maslinova ulja i pustite da se maslac otopi. Kad se otopi, dodajte češnjak, mrvice iliti pahuljice crvene paprike, origano i kuhajte ih uz miješanje sve dok češnjak ne omekša (otprilike 2 minute). Kada je češnjak omekšao, ali ne i potamnio, dodajte polovicu origana iliti bosiljka i bogat prstohvat soli – i maknite sve s vatre. 

Na čistu kuhinjsku površinu položite izrezane polovice kruha, prerezane strane put gore. Pritisnite svaki komad kruha čistim plehom ili velikim loncem dok ne izgubi na trećini svoje visine: pritiskanjem sprječavate da nakon drugog pečenja da mekani srednji dio kruha ne potone i da kruh ne poprimi zavijeni oblik slova U. Stavite kruh na pleh za pečenje. Kistom za kolače ravnomjerno namažite na izrezanu površinu kruha mješavinu maslaca, ulja, češnjaka i začina.  

Kada namažete komade kruha, u ostatak mješavine u loncu dodajte rajčice. Pomiješajte kako bi se svi sastojci spojili i stavite na vatru srednje jačine. Kada umak prokuha, smanjite temperaturu tako da nastavi jedva primjetno krčkati. Kuhajte uz povremeno miješanje oko 15 minuta dok voda ne ispari – umak se treba reducirati i postati bogat i gust, kako bi mogao zadržati oblik na kruhu tijekom pečenja. Dodajte sol po želji.  

Dok se umak za pizzu kuha, po namazanim komadima kruha rasporedite ¼ mozzarelle i ubacite ih u pećnicu dok se sir ne počne topiti – oko 8 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade dok se umak ne skuha. Potom umakom ravnomjerno prekrijte polovice kruha, pa potom ostatke sira rasporedite po umaku.

Vratite polovice kruha u pećnicu i pecite malo dulje: dok se sir na vrhu ne otopi i dobije malo boje, oko 10 minuta. Odmah nakon vađenja iz pećnice pospite svoj francuski kruh sirom Parmigiano-Reggiano, preostalom polovicom začinskog bilja i jednom žlicom maslinova ulja. Pričekajte da se pizza kruh mrvicu ohladi kako se nitko ne bi opekao, jer je ovim kruščićima teško odoljeti. Dobar vam tek!  

Pročitaj i ovo:

  • Pizza od patlidžana: Brzo, zdravo i bezglutensko jelo
  • Pizza od tortilje: Zdravija verzija omiljenog talijanskog jela
  • Jednostavno i brzo: ‘Lažna’ pizza za koju vam trebaju samo 3 sastojka

Naturala Life br. 14

Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.

Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!

Total
2
Shares
2
0
0
Prethodni članak
  • Putovanja

Vodič po Veroni – najbolji savjeti za odličan provod na jednom mjestu

  • Posted on 4. ožujka 2022.4. ožujka 2022.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Doza inspiracije

Uređenje doma u švedskom stilu: 7 praktičnih savjeta za sofisticirani dekor

  • Posted on 4. ožujka 2022.4. ožujka 2022.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Najnježniji jesenski desert: Kesteni u neodoljivo kremastom pireu

  • Posted on 25. listopada 2025.24. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: canva
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Okus jeseni na tanjuru: Pita od bundeve koja osvaja na prvi zalogaj

  • Posted on 17. listopada 2025.17. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: canva
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Muffini od bundeve s cimetom – prava jesenska poslastica

  • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: freepik, canva
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Spavaća soba kao oaza – 6 savjeta dizajnera za prostor koji opušta

  • Posted on 13. listopada 2025.13. listopada 2025.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Napravi sama mirisnu svijeću – osoba s velikom pažnjom priprema svijeću u staklenoj posudi, fokusirajući se na detalje
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Napravi sama mirisnu svijeću – u osam lakih koraka

  • Posted on 12. listopada 2025.10. listopada 2025.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: canva
Cheesecake s bundevom bez pečenja je prava slastica za vas
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Cheesecake s bundevom: Božanstvena kremasta slastica jedinstvenog okusa

  • Posted on 9. listopada 2025.9. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: canva
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Ne možete napraviti sklekove? Konačno ih savladajte uz ovaj trik!

  • Posted on 8. listopada 2025.7. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Svježe pečena pita od jabuka s hrskavim tijestom i sočnim nadjevom
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Pita od jabuka – recept za najmirisniji jesenski desert

  • Posted on 5. listopada 2025.3. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
NAC sirup
Poliklinika Sinteza
Poliklinika Sinteza
Najnovije
  • Moždana magla ne pogađa samo starije – mlađi od 40 sve češće gube fokus

    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • 3 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Kako manje sjediti svaki dan – 8 jednostavnih navika za zdravije tijelo i bistriji um

    • Posted on 28. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • 4 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Zdrave, ali opasne za zube: 5 namirnica koje su neprijatelji vašeg osmijeha

    • Posted on 28. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
  • Pileća prsa ili zabatci? Nutricionisti otkrivaju što je zdravije

    • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
    • 3 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Čoko-banana muffini: Zdravi proteinski desert koji topi kilograme i gradi mišiće

    • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
    • 2 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Zašto je teže trčati vani nego na traci – i što to znači za tvoje tijelo
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: pexels
  • 2
    Najbolji čaj za gubitak visceralne masti – dijetetičari otkrivaju koji stvarno djeluje
    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • 3
    Dr. Katarina Čolak: “Kod moždanog udara svaka minuta može spasiti život!”
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: poliklinika sinteza
  • 4
    Stvarnosti koje dijelimo: Radionica fotografiranja hrane u sklopu Zagreb Design Weeka 2025.
    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: Vedrana Orlović
  • 5
    Imate narcisoidnog člana obitelji? Evo kako izaći s njim na kraj
    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: Pexels

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
Najnovije objave
  • Prijateljstvo kao najjači anti-age: Evo kako bliski odnosi usporavaju starenje
    • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
    • Foto: pexels
  • Preskačete zagrijavanje? Evo zašto to nikako ne biste smjeli
    • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
    • Foto: pexels
  • Infuzija pozitivnosti: Svijet u kojem su ranjivost, suosjećanje i nježnost znakovi snage, a ne slabosti
    • Posted on 27. listopada 2025.27. listopada 2025.
    • Foto: privatna arhiva, Instagram Infuzija pozitivnosti
  • Uživajte u slatkom: 8 zdravih poslastica koje možete pojesti bez grižnje savjesti
    • Posted on 27. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: Pexels, freepik
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Prehrana
  • Mindfulness
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
  • Lifestyle
  • Majčinstvo
  • Ekologija i održivost
  • Aktualno
COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.