Ako tražite mekan, mirisan i preukusan zalogaj, ne tražite više! Ovaj recept će zamirisati cijeli vaš dom i grijati vas za vrijeme dugih zimskih dana. Dodatan je plus to što je recept bezglutenski, a kombinacija bundeve i domaćeg mliječnog kefira u glazuri nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Kruh poslužite uz kavu, čaj ili domaći kefir – i uživajte!
Suhi sastojci za kruh
- 150 g bezglutenskog brašna od zobi
- 50 g brašna od tapioke
- 100 g brašna od teffa
- 50 g šećera šećerne trske (možete koristiti istu gramažu meda ili javorovog sirupa)
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- čajna žlica sode bikarbone
- 2 čajne žlice začina za pitu od bundeve (pumpkin pie spice)
Mokri sastojci za kruh
- 300 g pirea od bundeve (ovaj put sam koristila Hokkaido tikvu)
- 100 ml ulja od lješnjaka
- 4 jaja
Priprema
Pećnicu ugrijte na 175 °C. U zdjelu dodajte suhe sastojke pa ih pomiješajte, zatim dodajte mokre sastojke. Sve dobro izmiksajte (tijesto je malo gušće). Premjestite smjesu u namašćeni kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta ili dok kruh nije položio „čačkalica test“. Pečeni kruh pustite da se ohladi prije rezanja.
Sastojci za glazuru
- 150 g mljevenog šećera (ovaj put sam koristila bijeli, ali može i mljeveni šećer šećerne trske)
- 2 jušne žlice domaćeg mliječnog kefira
- 1 jušna žlica soka od limuna
Priprema
Sastojke dobro izmiksajte u kremastu tekuću smjesu. Prelijte preko kruha ili samo preko odrezane šnite. Uživajte!
Pročitaj i ovo:
- Vedrana Orlović: Bezglutenska galette s Izabela grožđem
- Vedrana Orlović: Hrskave borovnice iliti granola s voćem
- Vedrana Orlović: Brzinski cheesecake u čaši sa sirom od kefira
Naturala Life br. 13
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!