Tjestenina je veliki hit u mnogim domaćinstvima, a može se lako iskombinirati uz namirnice koje već imate kod kuće. Isto tako predstavlja sjajan način kako obrocima dodati veću količinu zdravog povrća. Recept pred vama je tipičan ručak ili večera u koji možete dodati povrće koje već imate ili nabaviti ono koje se spominje u sastojcima. Ideja je da koristite oko 500 grama povrća ili više kako biste se počastili dostatnom količinom vitamina.
Sastojci:
- 6 glavica mladog luka
- 1 poriluk
- 1 velika šaka brokula
- maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka
- 100 g smrznutog špinata
- 1 velika šaka smrznutog graška
- 450 g tjestenine po izboru, poželjno integralne
- 50 g parmezana, plus za posluživanje
- opcionalno: svježi začini

Priprema:
Nasjeckajte mladi luk. Poriluk narežite, prepolovite po dužini, operite, a zatim sitno nasjeckajte. Potom odrežite stabljike brokule, a cvijet ostavite za kasnije. Na srednje jaku vatru stavite tavu s jednom žlicom maslinovog ulja. Dodajte mladi luk, poriluk i stabljike brokule. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak te ga dodajte u tavu. Potom dodajte smrznuti špinat i grašak, a zatim dodajte prstohvat morske soli i crnog papra.
Kuhajte 10 do 15 minuta dok povrće ne omekša, a špinat se ne odmrzne, redovito miješajući. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, u skladu s uputama na pakiranju, dodajući cvjetove brokule posljednje dvije minute. Dok se kuha, naribajte parmezan. Zatim dodajte oko 200 ml vode u kojoj kuhate tjesteninu u tavu s povrćem. Sada možete svoj umak od povrća ostaviti takvim kakav jest ili ga izblendati.
Ocijedite tjesteninu i cvjetove brokule te ih dodajte u umak. Dodajte jednu žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja i naribanog parmezana i sve zajedno procijedite. Kuhanje možete završiti posipanjem svježeg bilja: peršina, bosiljka, što god imate. Sa strane stavite malo naribanog parmezana i zdjelu salate. Dobar tek!
Pročitaj i ovo:
- 10 super jednostavnih i brzih ideja za zdravi doručak
- Zdravo, a čokoladno: Torta u šalici gotova za par minuta
- Jednostavno, a ukusno: Napravite sami zdraviju verziju majoneze
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!
 
													 
													 
													 
													 
													 
			 
                         
                        






