Povodom proslave 10. godišnjice rada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, BILLA Hrvatska pripremila je specifičan kulinarski show, zahvaljujući kojem je u Hrvatskoj ponovno gostovala svjetska kulinarska zvijezda, Giuseppe Daddio, ujedno i zaštitno lice BILLE.
U ulozi glavnog kuhara, Giuseppe Daddio je svim uzvanicima proslave Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, pripremao primamljiva i ukusna jela od svježih namirnica iz BILLE. Tako su se prilikom proslave na meniju pronašla jela poput telećih medaljona s pireom od krumpira, tartufima i povrćem, rigatoni s patlidžanom, rajčicom i mozzarellom, rižoto s bijelim tartufom, parmezanom i maslinovim uljem, pečena prasetina sa špinatom, narančom i pinjolima te čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom.
„Ovom prigodom želimo čestitati Njemačko-hrvatskoj industrijskoj i trgovinskoj komori na 10 godina uspješnog rada tijekom kojeg je uvijek pružala potporu u poslovanju mnogim subjektima pa tako i BILLI d.o.o. te poželjeti još mnogo godina rada i razvoja dosadašnje suradnje.“, izjavio je prigodom događanja Velimir Smetko, Rukovoditelj Marketinga BILLA Hrvatska.
Giuseppe Daddio, kuhar koji je u svojoj karijeri do sada kuhao za mnoge svjetske zvijezde, gostovao je u Hrvatskoj prije tri mjeseca kada je oduševio mnoge Zagrepčane svojim kulinarskim čarolijama prilikom cooking showa koje je BILLA Hrvatska organizirala na nekoliko lokacija u gradu.
Jelo koje se Naturalcima najviše dopalo je Rižoto s bijelim tartufom pa vam donosimo recept:
Sastojci za 4 osobe:
Carnaroli riža gr. 300
ekstra djevičansko maslinovo ulje gr. 25
ljutika luk gr. 10
svježi bijeli tartuf gr. 20
maslac od tartufa gr. 30
maslac gr. 50
parmezan gr. 100
bijelo vino – po ukusu
pileća juha (brudet, temeljac) gr. 1200
sol i papar – po ukusu
svježi list peršina – za ukras
Postupak:
U aluminijskoj tavi pržite sitno sjeckani luk na maslinovom ulju te dodajte rižu.
Nakon nekog vremena ulijte bijelo vino i pustite da ispari.
Nastavite kuhati, postupno dodavajući pileću juhu.
Posoliti, nastaviti kuhati dok riža ne bude al dente.
Maknite s vatre i umiješajte maslac, maslac od tartufa, tartufe i svježe naribani parmezan.
Poslužite rižoto u stilu valova.
Ukrasite peršinovim listom.