Pistacije su slatke i slane te su odličan međuobrok same po sebi. Ali, kada ih dodate kremastom sladoledu, okusi su nevjerojatni. Ovu posebnu poslasticu pripremite za uživanje u vrućini i podijelite sa omiljenom osobom.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme zamrzavanja: 90 minuta
Sastojci
- ¾ šalice ljuštenih pistacija
- 2 ½ šalice kokosovog mlijeka
- ¼ šalice javorovog sirupa
- ½ žlice ekstrakta badema
- sjeckane pistacije za ukras
Priprema
- Izmješajte kokosovo mlijeko i pistacije u blenderu i blendajte dok ne postane glatko.
- Dodajte ostatak sastojaka i izmiješajte.
- Kušajte i dodajte još javorovog sirupa ako želite da bude slađi.
- Smjesu ulijte u aparat za sladoled i razmutite slijedeći upute proizvođača. Smjesa bi se trebala stvrdnuti u kuglicu nakon otprilike 20-30 munuta.
- Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i zamrzavajte najmanje 2 sata.
- Ovaj ukusni domaći sladoled poslužite u zdjelici ili kornetu, posut nasjeckanim pistacijama za ukras.
Pročitaj i ovo:
- Slatko osvježenje: Sladoled od kupina i domaćeg kefira
- Ljepota iz blendera: Recepti za anti-age smoothieje
- Daš liz? Domaći zdravi sladoledi jednostavno su neodoljivi
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!