Pojednostavnjen recept za španjolski tapas od bakalara i krumpira povezanih jajetom i brašnom postat će vaše, ali i omiljeno jelo vaših najmlađih, koji neće niti primijetiti da jedu ribu.
Sastojci
- 300 ml mlijeka
- 1 luk
- 500 g dimljenog fileta bakalara
- 2 veća krumpira
- 1 korica limuna
- 3 žlice običnog brašna
- 1 jaje
- limun za posluživanje
- kopra po želji
Priprema
Nariban luk stavite u tavu s toliko mlijeka da ga pokrije. Pirjajte 5 minuta, a zatim dodajte ribu i lagano poširajte još 5 minuta. Isključite vatru i ohladite. Zatim procijedite mlijeko u drugu tavu. Skuhajte krumpir u vodi dok ne omekša, a zatim ga dobro ocijedite. Potom premjestite ribu i luk u posudu. S ribe uklonite kožu i kosti te je pomiješajte s kuhanim krumpirom, koricom limuna, koprom, brašnom i jajetom te dobro začinite.
Ohladite u hladnjaku 30 minuta. Zatim zagrijte malo ulja u tavi. Uštipke pecite u serijama dok ne postanu zlatnosmeđe s obje strane, prethodno ih možete uvaljati u brašno. Poslužite s komadićima limuna.
Pročitaj i ovo:
- Ručak bogat cinkom: Donosimo vam recept za fantastičan chilli con carne
- Tapasi: Savršeni zalogajčići od tunjevine i lososa koje morate isprobati
- Konzumacija ovog povrća vam može produljiti život, kažu studije
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!








