Ako je vaša koža pomalo blijeda i želite pojačati sjaj iznutra prema van, ne tražite dalje od ove hranjive salate. Ključni sastojak je wakame, tamno zelena morska alga koja je česta u japanskoj kuhinji. Wakame promiče dobro zdravlje na razne načine i izvrstan je izvor kalcija i željeza. Također je bogat vitaminima A, C, E i K, koji su ključni za održavanje lijepe kože. Kelj u ovoj salati također sadrži snagu hranjivih sastojaka i antioksidansa što ga čini izvrsnim za vaše tijelo iznutra i izvana. Da ne spominjemo, nevjerojatno je ukusno!
Sastojci za salatu:
- 10 g suhe wakame (pustite da se namače u hladnoj vodi 10 min)
- 100 g kelja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 g rotkvica
- 100 g edamame
- 1 avokado
Sastojci za umak:
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 60 ml sojinog umaka
- 2 žličice Dijon senfa
- 2 žličice sambala ili čilija
- krupno mljeveni crni papar
Priprema:
Stavite 10 g suhog wakamea u posudu s hladnom vodom i pustite da se namače 10 minuta. Zatim ga ostavite da se suši. Kelj narežite te uklonite tvrđe dijelove. Temeljito umasirajte 2 žličice maslinovog ulja u kelj dok ne postane mekši.
Rotkvice narežite na tanke ploške i ravnomjerno ih rasporedite s edamamom na vrh kelja. Izrežite wakame manje i rasporedite ga preko salate. Dodajte avokado narezan na kockice.
Za pripremu umaka pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje, umak od soje, senf, sambal ili čili i papar zajedno u čvrsto zatvorenoj posudi i protresite dok se dobro ne promiješa. Poslužite sa salatom i uživajte!
Pročitaj i ovo:
- Zdravo, a zasitno: Salata u kojoj glavnu riječ imaju kozice i avokado
- Gotovo za tren: Salata (ili prilog) s divljom rižom i orašastim plodovima
- Waldorfska salata s kozicama slavnog Gordona Ramsaya
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji ispiriraju i mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!