Jednostavno, fino i u trenu gotovo – finu riblju juhicu sa škampima za vas je pripremio Đuro Rapaić, a točne omjere sastojaka pronaći ćete na stranici naših prijatelja Kuhari.com.
U vruću vodu stavite kuhati mrkvu, stabljiku peršina, korijen celera, korijen peršina, mladi luk, svježi oslić i škampe.
Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i pustite 15 minuta da juha zakuha.
U drugi lonac na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani mladi luk, sitno narezanu mrkvu, krumpir narezan na sitne kockice i pirjajte na laganoj vatri.
Sa malo kuhane procijeđene juhe podlijte povrće u drugom loncu i kratko kuhajte.
Ribu i škampe iz juhe izvadite i ostavite da se malo ohlade.
Procijedite i ostatak juhe te ga ulijte u lonac sa povrćem.
Ohlađene škampe očistite i ubacite ih u lonac sa juhom i povrćem. Dodajte sitno sjeckanog peršinovog lista i servirajte.