Mladi Jurica Rep voli eksperimentirati s namirnicama Dalekog istoka, a danas nam je priredio puretinu u tamnom umaku za čiju je pripremu koristio miso-pastu.
Miso pasta od fermentirane soje daje vrlo specifičan okus azijskim jelima, a njezinu točnu količinu, korištenu u pripremi ovoga jela, pronaći ćete na stranici Kuhari.com
Priprema
Umak
U vruću posudu ubacite šećer da se rastopi tj karamelizira te konstantno miješajte kako ne bi zagorio.
Nakon što se šećer rastopi, zalijte ga s malo vode.
U kombinaciju rastopljenog šećera i vode ubacite i miso pastu.
Umak je gotov onog trenutka kada se miso pasta u potpunosti rastopi i poveže s ostalim sastojcima tvoreći pritom jednu finu, jednoličnu smjesu.
Meso & njoki
Prethodno marinirana pureća prsa (u istom umaku kojeg ste upravo napravili uz dodatak malo soja sosa) stavite na zagrijano suncokretovo ulje (srednje jaka vatra).
U drugoj tavi, na rastopljeni maslac, ubacite sitno sjeckani mladi luk te ga začinite sa soli i paprom.
Nakon par minuta, luk se malo opustio pa ga zalijte s vodom.
Kada voda zakipi, ubacite njoke i ostavite ih da se lagano ukuhaju tj da “popiju” vodu.
Nakon 10-ak minuta gotovo je meso i njoki su kuhani.
Sve je spremno za serviranje i ne zaboravite preliti s umakom.
Mala preporuka – servirajte posipano sezamovim sjemenkama.
Uživajte i dobar tek žele vam