Ponekad najbolji obroci dolaze upravo iz naše kuhinje. Ne samo da postoji nešto simpatično, i usudimo se reći romantično, u umjetnosti kuhanja, već je i to siguran način da impresionirate goste koje ste pozvali na večeru.
Kako bi izbjegao nagađanja o tome kako nastaje savršeno remek-djelo talijanske kuhinje, časopis Haute Living zamolio je slavnog njujorškog kuhara Luciana Monosilla, zvanog Kralj Carbonare, za im oda svoj prepoznatljivi recept. Priprema, pozor…
Sastojci (za 4 osobe):
- 280 g špageta
- 4 žumanjka
- 30 g naribane Grana Padano
- 20 g ribanog pecorina
- 2 g mljevene paprike
- 200 g guancialea (sušene svinjske čeljusti) narezanog na ploške od 1 cm
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u kipućoj vodi kako je naznačeno na pakiranju.
U procesoru umutite žumanjke s Grana Padanom, pecorinom i masnoćom otopljenom od pečenja guancialea. Kremu ostavite da odstoji.
Nakon što je tjestenina kuhana, premažite je začinima u čeličnoj posudi tako da bude kremasta.
Dodajte malo vruće vode i malo mljevene paprike. Za kraj izvadite tjesteninu, naribajte preostali pecorino i pospite svježe mljevenim paprom.
Za najbolje rezultate poslužite jelo na odgovarajućoj temperaturi – najbolje je toplo, ali ne prevruće.
Pročitaj i ovo:
- Edita Šimić (Kuživancija): Tjestenina od gljiva, inćuna i limuna
- Tjestenina bez glutena koju možete napraviti od samo 3 sastojka
- Ideja za slasni i zdravi vikend – ručak: Brza zelena tjestenina